Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Τι απαντούν οι Κιλκισιώτες στο ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ νομού Κιλκίς 
Έχουμε έτοιμα τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν οι πολίτες του Κιλκίς, που παραβρέθηκαν στην έναρξη λειτουργίας των γραφείων μας. Μιλάμε για ένα σύνολο απαντήσεων που αγγίζει τις τετρακόσιες,νούμερο ικανό για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας και τις αγωνίες τους.

Έχοντας πλέον καθαρή εικόνα, παίρνοντας τα μηνύματα από τις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος, ως Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε μέσα από τις παρεμβάσεις και προτάσεις μας, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της ζωής των Κιλκισιωτών, και να συμβάλουμε στο να αλλάξουμε το νόμο μας προς το καλύτερο.

Δείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα των απαντήσεων και τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από την ανάλυση τους


 

Ποια θεωρείτε τα βασικά προβλήματα του Κιλκίς;

 

Νοσοκομείο

32,6%

Οδικό δίκτυο

15,6%

Ανεργία

13,5%

Άναρχη δόμηση

12,8%

Τουρισμός

8,5%

Δημογραφικό

7,8%

Συγκοινωνίες 

5,0%

Έλλειψη κοινόχρηστων χώρων

2,8%

Πολιτιστικά δρώμενα

1,4%


Τι θα προτείνατε; 

 

Νέο νοσοκομείο

30,1%

Προαστιακός

15,0%

Επιμόρφωση τεχνολογική ενηλίκων

12,8%

Αγροτουρισμός

12,0%

ΤΕΙ Οινοποιίας

11,3%

Κοινωνικό φροντιστήριο

10,5%

Ποδηλατόδρομος

6,0%

Άλλο:

1,5%

Λέσχη βιβλίου

0,8%


Ποια τα βασικά πλεονεκτήματα του νομού;

 

Βιομηχανική ζώνη

26,1%

Γεωγραφική θέση

19,6%

Xαμηλή εγκληματικότητα

16,7%

Κόστος ζωής

14,5%

Φυσικές ομορφιές

10,1%

Kλίμα`

9,4%

Αρχαιολογικά ευρήματα

3,6%


Ποιοι τομείς σας ενδιαφέρουν περισσότερο;

 

Παιδεία

24,8%

Υγεία

23,4%

Αγροτικά

16,8%

Περιβάλλον

8,0%

Νεολαία

8,0%

Επιχειρηματικότητα

8,0%

Πολιτισμός

6,6%

Ενέργεια

4,4%


Από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, συνάγεται το συμπέρασμα ότι το θέμα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες, είναι εκείνο της Νοσοκομειακής Περίθαλψης.

1 στους 3 ιεραρχεί το πρόβλημα του Νοσοκομείου Κιλκίς ως το βασικότερο του Νομού(32,6), ενώ αντίστοιχο ποσοστό(30,1) προκρίνει ως κυριότερη προτεραιότητα την δημιουργία νέου Νοσοκομείου. Παράλληλα Παιδεία(24,8) και Υγεία (23,4)είναι οι 2 τομείς που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των ερωτώμενων.

Σημαντικό ρόλο επίσης φαίνεται να παίζει η κατάσταση του οδικού δικτύου(15,6) και του συναφούς ζητήματος των συγκοινωνιών(5,0), με την πρόταση για Προαστιακό, αλλά και για Ποδηλατόδρομο, να προτείνονται αθροιστικά από ένα 21,0.

Τρίτο κατά σειρά πρόβλημα η Ανεργία(13,5), πρέπει να ειδωθεί σε συνδυασμό με τα θέματα τόσο του Τουρισμού(8,5) όσο και του Δημογραφικού(7,8). Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον για την Παιδεία και την Εκπαίδευση που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και για τα Αγροτικά που ακολουθούν, ένα μεγάλο μέρος των όσων προτείνουν οι πολίτες αφορούν τρόπους αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων(Επιμόρφωση Ενηλίκων, Αγροτουρισμός, ΤΕΙ Οινοποιίας, Κοινωνικό Φροντιστήριο). Το σύνολο αυτής της δέσμης προτάσεων ξεπερνά το 46% των ερωτώμενων.

Με τα παραπάνω συνδέονται και τα βασικά πλεονεκτήματα του νομού, που είναι κυρίως η ύπαρξη της Βιομηχανικής ζώνης(26,1) και η Γεωγραφική του θέση (19,6). Οι πολίτες του Κιλκίς δηλαδή, φαίνεται να έχουν συνείδηση τόσο αυτών των δύο πλεονεκτημάτων, όσο και των υπόλοιπων δυνατών σημείων της περιοχής (Χαμηλή Εγκληματικότητα, Κόστος Ζωής, Φυσικές Ομορφιές , Κλίμα), τα οποία αξιολογούν περίπου σε παρεμφερή ποσοστά. Έτσι προτείνουν μια σειρά από υποδομές, ώστε αυτά τα πλεονεκτήματα να μπορούν να γίνουν εκμεταλλεύσιμα και να αναδειχτούν.


4 σχόλια:

  1. Ντράπηκε η έρευνα μαζί σας. Ποιος σας την έκανε; Οι ερευνητές γελάνε. Πόσες ώρες συμπληρωνατε μεταξύ σας ερωτηματολόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η έρευνα απαντάει στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών που γίνονται γνωστές μετά την ουσιαστική και ενεργή πρωτοβουλία των μελών της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Την ανάγκη να νιώθουμε, όλοι μας ανεξαιρέτως ασφάλεια, σιγουριά και να βιώνουμε με ποιότητα την καθημερινότητα μας στην πόλη μας ,στο νομό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η ενέργεια είναι ο τομέας που δεν αφορά καθόλου τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ;

      Διαγραφή
    2. Μην μπερδεύεσαι τις ανάγκες όχι των πολιτών αλλά των ψηφοφόρων του κόμματος σας. Να ξέρουμε τι λεμε.

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.