Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 17/10/2022, 6:23 μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων με τη μέθοδο της αναρρίχησης στις Σέρρες

Η συντονισμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 8 περιπτώσεων διαρρήξεων διαμερισμάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες.

Για την υπόθεση εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 
14 Οκτωβρίου 2022 το βράδυ στις Σέρρες, ημεδαπός άνδρας, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ημεδαπός λίγο νωρίτερα από τη στιγμή που εντοπίστηκε, είχε αναρριχηθεί σε μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου, όπου αφού διέρρηξε την μπαλκονόπορτα, αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Τα κλεμμένα κοσμήματα εντοπίστηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα με τον ίδιο τρόπο, είχε διαρρήξει επιπλέον 7 διαμερίσματα, από όπου αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 6.210 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Στην κατοχή του συλληφθέντα εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (γάντια και μεταλλική λάμα) τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε ένα ποδήλατο που χρησιμοποιούσε.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του ανωτέρω σε παρόμοια αδικήματα.

O συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθη ημεδαπή για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και ποτών


Συνελήφθη προχθές (15 Οκτωβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπή γυναίκα, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και ποτών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε να κατέχει προς πώληση, λαθραία καπνικά προϊόντα και αλκοολούχα ποτά.

Στην κατοχή της, αλλά και στην οικία της σε περιοχή του Βορείου Αιγαίου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

820 πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 16.400 τεμάχια τσιγάρων),

455 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 22 κιλών και 700 γραμμαρίων,

21 φιάλες με συνολικά 17,9 λίτρα αλκοολούχων ποτών.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή της ημεδαπής.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Άμεση σύλληψη (10) ατόμων για φθορές σε σχολικό συγκρότημα

Η άμεση ανταπόκριση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη δέκα ατόμων για φθορές σε σχολικό συγκρότημα.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας από 14 έως 19 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (16-10-2022) οι νεαροί εισήλθαν σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Τούμπας και προκάλεσαν φθορές ευρείας έκτασης τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον αύλειο χώρο.

Οι συλληφθέντες με προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά εξιχνίασαν μία (1) περίπτωση ληστείας σε κατάστημα με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, δύο (2) περιπτώσεις αρπαγής-κλοπής χρυσών αλυσίδων από γυναίκες, δύο (2) κλοπές Ι.Χ.Φορτηγών οχημάτων, τα οποία εντοπίσθηκαν αργότερα εγκαταλελειμμένα και μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος εννέα (9) δραστών, πράξεις που τελέστηκαν το 2020 και το 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (10) ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 26χρονου ημεδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για ληστεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.