Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Η Άρτεμις Αγαθοκλέους, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας- μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Άρτεμις Αγαθοκλέους, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη / Ελεύθερη Επαγγελματίας μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Τι κάνεις και τι ετοιμάζεις επαγγελματικά αυτόν τον καιρό, αγαπητή;
Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της μηχανογράφησης επιχειρήσεων, Η/Υ, των ταμειακών και ζυγιστικών συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων. Στόχος μου είναι να εκσυγχρονίσω και να βελτιώσω την επιχείρηση και προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι κάθε νέο εργαλείο ανάπτυξης , χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Ποια η θέση της Γυναίκας στην σημερινή Κοινωνία; Γίνονται βήματα προς το καλύτερο;

Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η γυναίκα έχει εισχωρήσει πλέον και σε τομείς που θωρούνται ανδροκρατούμενοι, παίρνει γονική άδεια, έχει ευέλικτο ωράριο εργασίας και προστατεύεται από το νόμο για σεξουαλική παρενόχληση. 

Πιστεύω ότι παρόλο που οι γυναίκες καλούνται να υπηρετήσουν πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία, και αναλαμβάνουν να εκτελούν παράλληλα διάφορα καθήκοντα, η θέση τους σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής έχει ενισχυθεί, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στον δημόσιο βίο και να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν φορείς που προωθούν δράσεις συμβουλευτικής και βοηθούν τις γυναίκες. 

Ωστόσο υπάρχει ακόμη πολύ «δρόμος» για να υπάρξει κοινωνική, πολιτική και οικονομική ισότητα. Τα στερεότυπα, η κακοποίηση, η βία δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο από τη νομοθεσία, πρέπει ν’ αλλάξει και η κουλτούρα μας. Κι αυτό θέλει χρόνο και προσπάθεια από όλους.

Το φετινό ελληνικό καλοκαίρι βλέπεις να περπατάει και ότι προχώρησε καλά, θετικά και αισιόδοξα; Οικονομικά, Επιχειρηματικά, Κοινωνικά.

Θεωρώ ότι το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα τα πήγε εξαιρετικά καλά σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρά λοιπόν τις δυσκολίες πόλεμος, πανδημία, ελληνοτουρκικά και μία παγκόσμια ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, ο τουρισμός δείχνει να ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Οι τουρίστες που μας επισκέφτηκαν ήταν πολλοί και πλησιάσαμε την κίνηση που είχε το καλοκαίρι του 2019, οπότε αυτό από μόνο του είναι πολύ θετικό γιατί καταφέραμε να μειώσουμε τις ζημιές που έφερε η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος, οι συμπολίτες μας είχαν μεγάλη ανάγκη να κάνουν διακοπές και να πάρουν μία ανάσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας λόγω ότι δοκιμάστηκαν σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Ποιο είναι το μεγάλο παράπονο της σημερινής μέσης Ελληνίδας/του σημερινού μέσου Έλληνα, της Γενιάς μας.

Η παιδεία και η εκπαίδευση είναι ο τομέας στον οποίο η Ελλάδα παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα ελλείμματα . Πιστεύω ότι η παιδεία σήμερα είναι ένα πολύ σημαντικό οικονομικό θέμα, αλλά και ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα για την Ελλάδα της σημερινής κρίσης και αυτό αντανακλά στους νέους. Επιπλέον, θεωρώ ότι η σημερινή γενιά που ζει στην εποχή της τεχνολογίας, της γνώσης και σε οικονομίες πολύ υψηλής ανταγωνιστικότητας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και κινδυνεύει η αξιοπιστία της.

Θα είσαι παρούσα στις ερχόμενες πολλαπλές κάλπες του 2023-2024;

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με την παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Για τις εθνικές εκλογές δεν είμαι αρνητική, είμαι θετική, επειδή πιστεύω ότι μπορώ να βάλω το δικό μου λιθαράκι σαν νέα πολιτικός.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.