Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Η ευθύνη ενός συλλόγου γονέων!

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 
9ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς μετά από συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με το γεγονός της αποποίησης ευθυνών των αρμοδίων.

Υπήρξε κίνδυνος οι μαθητές μας και το σχολείο μας να αδυνατούσε να τιμήσει όπως πρέπει την εορτή της 28ης Οκτωβρίου από το ενδεχόμενο μη συμμετοχής στην παρέλαση λόγω χαλασμένου τελαμώνα και ελλείψει των σιριτιών από τη σημαία.

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε στην αρχή της σχολικής χρονιάς το ΔΣ για τις συγκεκριμένες ελλείψεις. Το ΔΣ ανέδειξε ότι την ευθύνη της αντικατάστασης των συγκεκριμένων ελλείψεων έχουν οι αρμόδιοι πολιτειακοί φορείς και όχι ο σύλλογος γονέων, και ότι επίσης αν υπάρξει άρνηση από αυτούς στο σχολικό αίτημα, τότε θα επικοινωνούσε εκπρόσωπός του ΔΣ με την επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου προκειμένου λυθεί το ζήτημα, αφού οι γονείς θεωρούμε αδιανόητη τη μη συμμετοχή των παιδιών μας και του σχολείου μας στην παρέλαση, κάτι που όπως θα φανεί στη συνέχεια, δεν ισχύει για όλους. 

Σε επικοινωνία, λοιπόν, με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, και κατόπιν ενημέρωσής του σχετικά με το ζήτημα και της απαίτησης των γονέων και κηδεμόνων της κάλυψης της δαπάνης αρμοδίως, η απάντηση ήταν ότι αυτή η δαπάνη δεν προβλέπεται και ότι αν δίνονταν θα απορρίπτονταν από τον επίτροπο. 

Το ερώτημα της ευθύνης του υπαιτίου άρνησης της δαπάνης που θα οδηγούσε στη μη συμμετοχή ενός σχολείου στην παρέλαση ελλείψει τελαμώνα, δεν απαντήθηκε. Κατόπιν τούτων, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε υπεύθυνα να καλύψει με χρήματα των γονιών την δαπάνη των 35€ που θα «τολμούσε» να απορρίψει κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας ανεξαρτήτως αιτίας και νόμου.

Στις προσεχείς εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή πρώτο τιμώμενο πρόσωπο είναι οι μαθητές της χώρας μας, που μεταλαμπαδεύουν σε αντίξοες συνθήκες για τους ίδιους και τους γονείς τους την ιστορική γνώση, συνιστούν το μέλλον αυτού του τόπου. Κανείς πολιτειακός παράγοντας δεν μπορεί να τους το αρνηθεί! 

Βασικά, έχει ευθύνη να μην τους το αρνηθεί. Και αν συμβεί αυτό, οι γονείς και οι μαθητές οφείλουν να ακολουθήσουν το ιστορικό παράδειγμα του λαού μας, και όπως τότε απέκρουσε και έδιωξε μόνος του τους κατακτητές της τριπλής κατοχής, έτσι και εμείς οι γονείς σήμερα έχουμε ευθύνη να στηλιτεύσουμε τέτοιες απαράδεκτες αρνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.