Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση εκπαιδευτικών Παιονίας με το Διευθυντή Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς

Δελτίο τύτου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παιονίας
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παιονίας συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Κιλκίς κ. Σωτήρη Μαρκάδα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
Κενά στην Γενική και την Ειδική Αγωγή
Σχολικά Γεύματα
Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών

Ο Διευθυντής σημείωσε τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του για την κάλυψη των κενών, μας ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει δώσει όλα τα κενά από την αρχή της χρονιάς, όμως το Υπουργείο δεν τα έχει καλύψει στο σύνολό τους. Στη Γενική Αγωγή τα κενά αφορούν απουσίες εκπαιδευτικών λόγω covid 19 και στην Ειδική Αγωγή υπάρχουν 14 κενά λόγω μη πρόσληψης αναπληρωτών. Στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» δεν εντάχθηκε ο Δήμος Παιονίας και ότι η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών βρίσκει κώλυμα στον νόμο 4823/2021.

Για μας τους εκπαιδευτικούς είναι σημαντικό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων με προσωπικό και ειδικά των μαθητών-ριών με παράλληλες στηρίξεις. Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν ανάγκη εξατομικευμένης παρέμβασης, η οποία πρέπει να δύναται από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και να καλύπτεται από την Ελληνική Πολιτεία.

Επίσης, σε μια εποχή που τα εισοδήματα όλων έχουν συρρικνωθεί δραματικά είναι σημαντικό να υπάρξει διεύρυνση του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές.

Τέλος, το Υπουργείο πρέπει να σταματήσει την «ιδιότυπη ομηρία» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και να προχωρήσει την μονιμοποίηση τους.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας απαιτούμε:
Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε παράλληλες στηρίξεις και Τμήματα ένταξης.
Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών.
Επέκταση του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.