Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Άρτος και θεάματα

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε. Όσο περνούν οι μήνες, τόσο περισσότερο μυρίζει η σήψη που μας ταιζουν στα πρωτοσέλιδα και στην ειδησεογραφία κάθε είδους. 
Οι τίτλοι στα δελτία έχουν τη μποχα της διαστροφής,και των πλέον σκοτεινών ανθρώπινων ενστίκτων.

Μετά από μια σειρά κτητικά κι αρωστημένα εγωπαθέστατα αρσενικά που έχουν στερήσει την ζωή από όλες όσες θέλησαν να αποδεσμευτούν από την τοξικότητα την καταπίεση και τον ασφυκτικό χειρισμό της προσωπικότητας τους περάσαμε στην Εθνική μας Μέγαιρα τη Μήδεια που σκοτώνει τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άπιστο που την παράτησε. 

Για να περάσουμε μετά στον άνθρωπο του Θεού..τον καλό Χριστιανό Ηλία Μίχο που από την μια τσέπη βγάζει λεφτά και κάνει αγαθοεργίες..ενώ στην άλλη τσέπη χώνει τα φράγκα που βγάλε απ' το νταβατζιλικι που κάνε πλασσαροντας το ανήλικο.

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί βιάζουν στο κρατητήριο φοιτητές πηδάνε απ' τα παράθυρα κυκλώματα μαστρωπειας με γυναίκες απ' την Μολδαβία κάνουν την εμφάνιση τους ενώ πάνω από ενενήντα γυμνοί λαθρομετανάστες μπουκαρουν στον Έβρο. Παρακμή φτώχεια βίτσια προβοκάτσια και υβριδικός πόλεμος η καθημερινότητα μας!

Μια καθημερινότητα που συντηρεί το φόβο κι εκτονώνει την οργή που η δύναμη της έπρεπε να ρίξει κυβερνήσεις κι όχι να σπάει το βανακι του παιδοβιαστή.

Ξέρουν αυτοί τι κάνουν. Μας ταιζουνε στον υπερθετικό ότι μπορεί να ξεσηκώσει το κοινό αίσθημα την ίδια ώρα που για την ακρίβεια στην ενέργεια στο ρεύμα και στο σούπερ μάρκετ κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο περιμένοντας να μας σώσουν τα επιδόματα, και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που στο μισθό του άντρα μου θα αποφέρει έντεκα ολόκληρα ευρώ παραπάνω που να τα επενδύσουμε αλήθεια;

Μας δουλεύουν και δεν ανοίγει μύτη.

Κι όποτε πάει να ξεχειλίσει η οργή, μας ταιζουν λίγη Πισπιριγκου παραπάνω.. Που ειν οι απεργίες?Που είναι οι διαμαρτυρίες, που οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις μας είναι πλέον παραπάνω απο το ύψος του μισθού, που οι τιμές στα βασικά τα είδη διατροφής έχουν πετάξει από 25% μέχρι και 40%.

Και που όλοι κάνουμε το σταυρό μας να περάσουμε ανώδυνα χειμώνα δίχως να κάψουμε πολύ πετρέλαιο που πλέον έγινε χρυσάφι;

Κι οι κυβερνώντες, εκτός του ότι ανακοίνωσαν μια επιταγή ακρίβειας που για να την πάρεις πρέπει βάσει των κριτηρίων να λιμοκτονεις..η να σαι άνεργος υπό προϋποθέσεις. Πιστοποιημένη ανεργία ως 24 μήνες να μην λαμβάνεις άλλο επίδομα και το εισόδημα σου να μην ξεπερνάει τα 9600Ε ετησίως. Και ερωτώ οι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 24 μήνες έχουνε μυστικά εισοδήματα; Πάλι καλά που στις προϋποθέσεις δεν έβαλαν κι ομάδα αίματος ύψος βάρος ποινικό μητρώο ικανούς τους έχω.

Εδώ για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν ενέταξαν στα πενήντα προϊόντα που πρόκειται όποτε τους φωτίσει κατόπιν ενεργειών τους να παγώσουν τις τιμές, μόνο τα μακαρόνια νούμερο έξι (τους εκραξαν οι Ράδιο αρβύλα)

Αλλά η εθνική τους τακτική είναι κάνω πως δεν καταλαβαίνω.

Κι εν τω μεταξύ η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, και οι νοικοκυρές αντί να ξεφυλλιζουν περιοδικά, ξεφυλλιζουν με περισσό ενδιαφέρον τις προσφορές του Μασούτη, γιατί αλλιώς δε βγαίνει!

Κι ο κόσμος πορεύεται στον αυτόματο πιλότο..με εξασθενημένες αντιστάσεις ψυχολογία looser και με το φόβο να συντηρείται γιατί αυτοί που στήνουν τη ροή των δελτίων χειρίζονται άψογα το συλλογικό ασυνείδητο.

Κι αν δεν ανοίξουν κάποια στιγμή τα στραβά μας να αντιδράσουμε τα πράγματα θα γίνουν, ακόμα χειρότερα.

9 σχόλια:

  1. ...et preterea censeo Carthago delenda est...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δω σε λίγο που θα έρθει ο Αλέξης τι θα κανείς …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος θα έρθει; ωραίο ανέκδοτο.

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι η κατάντια της πολιτικής αντιπαράθεσης.. Όταν έρθει ο Αλέξης...θα ρθουν τα χειρότερα..Μα όταν ήταν ο Αλέξης στην εξουσία κρινόταν ο Αλέξης.. Τώρα Κυριάκο έχουμε.. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου διλήμματα καθοδηγούν την πολιτική μας βούληση.. Καραμανλής η τανκς ΠΑΣΟΚ η Δεξιά, Αλλάζουμε η βουλιάζουμε, για να φτάσουμε στο σημερινό ανεκδιηγητο του Μπάμπη Παπαδημητρίου Μητσοτάκης η χάος..Αν και σύμφωνα με τις συγκυρίες..με η χωρίς Μητσοτάκη με μαθηματική ακρίβεια στο χάος οδηγούμαστε

      Διαγραφή
    3. Άλεξης & ΓιάΝης θα μας σώσουν όπως και τότε ……

      Διαγραφή
  3. Ν αγιασει το στόμα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα θα αλλάξουν Μ έναν νόμο!!!!!!!??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. non plaudite amici , comedia non finita est...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...μετα το "μακαρονια με κιμα" του Σακη η νεα επιτυχια του..."Ακη" θαναι το "μακαρονια νο 6"- ρε τι ακουει και διαβαζει κανεις!...δεν περναει κι ωρα να πεθανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.