Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

(Video) EU RICE: Επιλέγουμε ασφαλές και ποιοτικό ευρωπαϊκό ρύζι

Σημαντικές δράσεις για την προώθηση του ευρωπαϊκού ρυζιού πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το τετραήμερο από 15 έως 18 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος EU RICE, που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τη Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ της Βαλένθια. Βασικός στόχος του τριετούς προγράμματος EU RICE, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου, σε σχέση με την ασφάλεια και την ποιότητα της καλλιέργειας σε Ελλάδα και Ισπανία.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη βιωσιμότητα της παραγωγής ρυζιού στην Ευρώπη και ομιλητές εκπροσώπους των συνεργαζόμενων διακρατικών φορέων, ενώ το Σαββατοκύριακο ακολούθησε το Φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με παρουσίαση συνταγών από τη food ambassador του προγράμματος Ντίνα Νικολάου και άλλους καταξιωμένους σεφ.

Στο πλαίσιο των δράσεων, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντες δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την περιοχή της Χαλάστρας, όπου καλλιεργείται το 70% της ελληνικής παραγωγής ρυζιού. Συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΕΑΣΘ στα γραφεία του φορέα, περιηγήθηκαν στο «κόκκινο μονοπάτι» που διασχίζει τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπων του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού, διέσχισαν τους τόπους παραγωγής του φημισμένου ρυζιού Χαλάστρας και κατέληξαν στις γραφικές ξύλινες καλύβες των μυδοκαλλιεργητών.

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος EU RICE είναι η Novacert, εταιρία με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων. Tην υλοποίηση των εκδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία συμβούλων marketing και γαστρονομίας Chef Stories.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.