Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Κατοχύρωση επωνυμίας και διακριτικού τίτλου επιχειρήσεων

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Εν όψει εφαρμογής του νόμου 4919/2022 «Σύσταση εταιριών μέσω των Υπηρεσιών μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.)» μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι Κανόνες Σχηματισμού και Δέσμευσης Επωνυμίας και Διακριτικών Τίτλων. Η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος των επιχειρήσεων θα κατοχυρώνονται σε πανελλαδικό επίπεδο τηρώντας τον κανόνα της μοναδικότητας και όχι του νομού όπως γίνεται έως και σήμερα.

Στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα Μέλη του, το Επιμελητήριο Κιλκίς σας υπενθυμίζει την δυνατότητά σας να κατοχυρώσετε – προστατεύσετε την Επωνυμία και τον Διακριτικό Τίτλο της επιχείρησής σας, σε επίπεδο νομού, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τα δικαιώματα που απορρέουν σε κάθε επιχείρηση, αποφεύγοντας τυχόν συνέπειες της εφαρμογής του πρόσφατου νόμου 4919/2022 σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η.

Εφόσον η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος κατοχυρωθεί από μια επιχείρηση, καμία άλλη δεν θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει, είτε πρόκειται για νεοσύστατες επιχειρήσεις, είτε για τροποποιήσεις υπαρχόντων Επωνυμιών.

Μετά την εφαρμογή της Νέας Έκδοσης Πληροφοριακού Συστήματος Γ.Ε.Μ.Η., η οποία αναμένεται άμεσα, θα έχετε τη δυνατότητα να δεσμεύσετε την Επωνυμία και τον Διακριτικό Τίτλο της επιχείρησής σας ναι μεν σε πανελλαδικό επίπεδο, μόνο όμως στην περίπτωση που ο τίτλος που επιθυμείτε δεν είχε δηλωθεί μέχρι σήμερα σε κάποιον άλλο νομό.

Εάν έως σήμερα δεν έχετε καταχωρήσει Διακριτικό Τίτλο στο Γ.Ε.ΜΗ. και σας ενδιαφέρει η κατοχύρωση και η μοναδικότητά του σε επίπεδο νομού θα πρέπει να καταχωρηθεί, δηλώνοντάς το στο Επιμελητήριο, πριν την εφαρμογή της Νέας Έκδοσης Πληροφοριακού Συστήματος Γ.Ε.Μ.Η.

Οι υφιστάμενες Επωνυμίες & Διακριτικοί Τίτλοι που έχουν ήδη μέχρι και σήμερα δηλωθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., είναι διασφαλισμένοι και συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια.

Στην περίπτωση που δεν καταχωρηθεί ο διακριτικός τίτλος και η επωνυμία της επιχείρησης σε επίπεδο νομού έως και την εφαρμογή της Νέας Έκδοσης Πληροφοριακού Συστήματος Γ.Ε.Μ.Η., η κατοχύρωση θα μπορεί να εκκριθεί μόνον εφόσον δεν υπάρχει ίδιος κατοχυρωμένος διακριτικός τίτλος σε οποιοδήποτε άλλο νομό της χώρας, δηλαδή σε πανελλαδικό επίπεδο

Για την κατοχύρωση της επωνυμίας και του διακριτικού σας τίτλου μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κιλκίς, στο τηλέφωνο 234124580-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.