Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Όλοι μαζί για την μάχη του αυτονόητου

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δημοσιογράφος 
Ένα τεράστιο κύμα οργής προκάλεσε στο Ιράν – και όχι μόνο- ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί μετά την σύλληψη της από την αστυνομία ηθών “επειδή φορούσε ανάρμοστα ρούχα”. Γυναίκες και άντρες σε όλη την χώρα καίνε μαντίλες και κόβουν τα μαλλιά τους σε ένα κύμα διαδηλώσεων που όμοιο του είχε χρόνια να δεί η χώρα.

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις, ο θρησκευτικός φανατισμός και άλλοι ακόμα παράγοντες οπισθοδρόμησης κρατούν τις γυναίκες σε ένα σκληρό καθεστώς καταπίεσης και κακοποίησης με ένα ερώτημα να μένει αναπάντητο εδώ και πολλά χρόνια.Πότε θα γίνει επιτέλους αντιληπτό απο όλους ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι;

Είμαστε μαζί με αυτές τις γυναίκες που μπροστά στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους δεν φοβούνται ούτε την βία, ούτε τον ίδιο τον θάνατο.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ΟΛΟΙ ότι ο θρησκευτικός φανατισμός μόνο σε μίσος και διχασμό οδηγεί.Σε μία εποχή που ο πλανήτης αντιμετωπίζει πολέμους, καταστροφές, καταπάτηση των ανθρωπίνων διακαιωμάτων η ενότητα, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η δημοκρατία είναι η ασπίδα όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.