Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 23/9/2022, 10:27μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (22 Σεπτεμβρίου 2022) το μεσημέρι στην Ημαθία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Επίσης, κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης, σπόροι κάνναβης και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/788378032382805


Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές (21 Σεπτεμβρίου 2022) το βράδυ στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς προσπάθησε να διαρρήξει οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 ναρκωτικά δισκία, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.


Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην περιοχή της Νεάπολης

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από τη μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, περιπτώσεις κλοπών από οικίες, τις οποίες διέπραξαν δύο (2) νεαρά αδέλφια (άντρας – γυναίκα) μαζί με συνεργό.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιανουαρίου 2022 έως τις αρχές Ιουνίου 2022, οι παραπάνω, ενεργώντας είτε με διαφορετική σύνθεση, είτε κατά μόνας, προέβησαν στη διάπραξη επτά (7) περιπτώσεων κλοπών από οικίες στην περιοχή της Νεάπολης.

Χαρακτηριστικές είναι τρεις (3) περιπτώσεις κατά τις οποίες, με το πρόσχημα ότι έπεσε είδος ένδυσής τους σε μπαλκόνι, έπειθαν τους ιδιοκτήτες να εισέλθουν σε αυτό και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες.

Συνολικά αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.800) ευρώ περίπου (είτε από το εσωτερικό των οικιών, είτε από αναλήψεις μετρητών από τραπεζικές κάρτες που είχαν αφαιρέσει), ενώ επιπλέον πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές ύψους (146) ευρώ με κάρτες που είχαν αφαιρέσει.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, πραγματοποίησε χθες (22-09-2022), στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις καθώς και στην περιοχή του Ευόσμου.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (141) άτομα και (9) οχήματα

Προσήχθησαν (26) αλλοδαποί και

συνελήφθησαν (3) εξ’ αυτών, καθώς στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.


Ανακοίνωση Τροχαίας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγίου Δημητρίου

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (25-09-2022) στο πλαίσιο των 31ων Βαλκανικών Αγώνων Βετεράνων Αγώνων Στίβου’, θα διεξαχθεί ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και ειδικότερα κατά τις ώρες 07:00 έως 11.00, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αμύνης έως τη συμβολή της με την οδό Κατσιμίδη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παράπλευρες οδούς.

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή όπλων και ειδών οπλισμού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά δισκία και ασύρματος πομποδέκτης συγχρονισμένος στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (22-09-2022), στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 39χρονος ημεδαπός άντρας, για παράνομη κατοχή όπλων, ειδών οπλισμού και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Κινούμενος με επιβατικό αυτοκίνητο, του έγινε σήμα για αστυνομικό έλεγχο κατά τον οποίο βρέθηκε στην κατοχή του:

πυροβόλο όπλο-πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε τέσσερα φυσίγγια,

ναρκωτικά δισκία που έφερε χωρίς απαιτούμενη ιατρική συνταγή,

φορητός πομποδέκτης συγχρονισμένος στη συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και

(5.000) ευρώ,

ενώ σε έρευνα που ακολούθησε την επόμενη ημέρα στην οικία του στα Μάλγαρα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα και παρουσία Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πολεμικό τυφέκιο με γεμιστήρα που περιείχε (27) φυσίγγια, το οποίο είχε επιμελώς κρυμμένο στον αύλειο χώρο της οικίας του,

Στρατιωτική ξιφολόγχη,

Σιγαστήρας πιστολιού,

(2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

Κάρτα sim και

Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι , μαζί με τον 39χρονο άντρα, στο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός 34χρονη ημεδαπή γυναίκα, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, χωρίς την απαραίτητη από το νόμο ιατρική συνταγή, η οποία επίσης συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.