Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Δίκες... άδικες

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Η δίκη της Χρυσής Αυγής, έγινε fast track μέσω λαϊκών συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών, και δεν παραγράφηκε. Ενώ η δική της συμμορίας Χριστοφοράκου, χάθηκε κάπου ανάμεσα στους διαδρόμους της ανομίας και της εξάρτησης εντός Θέμιδος.

Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση τόσα χρόνιαδεν αρθρωσαν λέξη για τον κίνδυνο παραγραφής.

Δεν έκαναν την παραμικρή παρέμβαση για να οριστεί δικάσιμος πριν την παραγραφή,την ίδια ώρα που για ψύλλου πήδημα, προκαλούν χαμό.

Τυχαίο; Δε νομίζω.

Η θεία Δίκη πότε θα ρθει;

Στα είκοσι χρόνια που χρειάστηκαν για την παραγραφή του σκανδάλου της Siemens κυβέρνησαν 11 χρόνια ΝΔ, 3 χρόνια ΝΔ ΠΑΣΟΚ, 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ και 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί διόριζαν τα όργανα της δικαιοσύνης καθώς σ αυτό το χώρο δεν υπάρχει καμία ανεξαρτησία. Και η ηγεσία της είναι κομματική επιλογή και μόνο.

Άραγε υπάρχει κανένας πολίτης που να πιστεύει ότι η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι για τα μάτια του κόσμου; Για να παραπλανηθεί ο κόσμος και να αποσυμπιεστει η κοινωνία που βράζει;
Τι έκαναν μέχρι σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι συν αυτώ?Δεν ήξεραν τις ημερομηνίες παραγραφής;

Το ίδιο και ο Υπουργός που βρίσκεται τρία χρόνια στο τιμόνι της Δικαιοσύνης;
Ποιοί ωφελήθηκαν από την καταδικασμένη συμμορία Χριστοφοράκου; Ποιοί τους φυγάδευσαν όταν ξεσκεπαστηκε το σκάνδαλο;

Η παραγραφή του σκανδάλου Siemens είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας διεφθαρμένης elit.

Σκάνδαλο energa αποφυλακίστηκε ο Φλώρος.

Σκάνδαλο εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε ο Παπαντωνίου!! Σκάνδαλο ΝΟVARTIS κουκουλωθηκε με συνοπτικές διαδικασίες όταν σε όλο τον κόσμο έπεσαν καμπάνες.

Σκάνδαλα Χρηματιστηρίου Ολυμπιακών έργων ομόλογα θαλασσοδανεια.
Καμία απολύτως απονομή δικαιοσύνης, καμία τιμωρία στην καταλήστευση του Ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που πληρώνουν πρόστιμα ο κουλουράς κι ο Καστανάς που δεν κόβουν αποδειξη, κι η γιαγιά που πουλάει χόρτα μες το κρύο και τη βροχή για να επιβιώσει.

Με τη μνήμη χρυσόψαρου που έχουμε σαν έθνος, πιθανότατα να δούμε σε λίγο καιρό το Χριστοφοράκο να πίνει καφέ στο Σύνταγμα,να δίνει συνέντευξη σε μεγάλο κανάλι και γιατί όχι να είναι υποψήφιος και σε κάποιο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Μετά μας προκαλεί εντύπωση κι ανησυχία που ο κόσμος ψάχνει ελπίδα σε ακραίους σχηματισμούς κι ακραία πολιτικά σχήματα. Ίσως γιατί μεγάλο πλήθος των ανθρώπων, μέσα στον ιστορικό αναλφαβητισμό του βρέθηκε να ασπάζεται ουσιαστικά τα νεοφιλελεύθερα δόγματα της απόλυτης εξατομίκευσης. Δεν υπάρχουν κοινωνίες κατά τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Υπάρχουν μόνο άτομα τα οποία έμαθαν σταδιακά να λειτουργούν σ όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα εργασιακό μνημονιακο κτλ με το δόγμα ο θάνατος σου, η ζωή μου.

Η πιο τρομερή ανεκτικότητα είναι εκείνη των φτωχών που είναι και τα πρώτα θύματα της διαφορετικότητας.

Η πανδημική κρίση έκανε λεπτοδουλεμενο κέντημα το φόβο και την κοινωνική αποξένωση, έβαλε επιστημονικοφανεις ταμπέλες μπροστά στην αδηφάγα επέλαση της megapharma, εξαχρείωσε απόλυτα την έτσι κι αλλιώς διεφθαρμένη συστημική δικαιοσύνη κι αποτελείωσε το δημόσιο σύστημα υγείας ξεμπερδευοντας πια με κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.

Ντράπηκε πλέον κι η ντροπή με τα καμώματα τους.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.