Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 30/9/2022, 10:31μ.μ.

Εξιχνιάσθηκαν απάτες που διέπραξαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος ιδιοκτητών ξενοδοχείων σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τριπόλεως, απάτες σε βάρος ιδιοκτητών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 7 ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα 2 αρχηγικά μέλη συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, στην οποία εντάχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη, με σκοπό την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους, εξαπατώντας ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν δήθεν για κράτηση δωματίων και έστελναν ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία υπήρχε σύνδεσμος (link), που οδηγούσε σε απατηλή ιστοσελίδα τράπεζας, με πρόσχημα την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Με αυτή την μέθοδο, υπέκλεπταν τραπεζικά στοιχεία που καταχωρούσαν οι παθόντες στην απατηλή ιστοσελίδα και αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 6 έως 15 Μαρτίου 2022, διέπραξαν 9 απάτες και 5 απόπειρες απάτης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Πιερία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ήπειρο, Μαγνησία και Αττική.

Σε μία περίπτωση εξαπάτησαν γιατρό σε περιοχή της Αττικής με το πρόσχημα της καταβολής ιατρικής αμοιβής.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 185.000 ευρώ. Για τον σκοπό τους χρησιμοποιούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς που τους είχαν παραχωρήσει συνεργοί τους (money mules), ώστε να μεταφέρουν τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν από τα θύματά τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30 ατόμων, κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σύλληψη για ληστεία

Συνελήφθη χθες (29 Σεπτεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, αφαίρεσε από την κατοχή της μία τσάντα με χρηματικό ποσό 100 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα. Στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκε η κλεμμένη τσάντα με το περιεχόμενό της και αποδόθηκε στην παθούσα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη προχθές (28 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:97 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
το χρηματικό ποσό των 465 ευρώ.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά δεκατρία (13) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.

Αυτόφωρες συλλήψεις 8 ατόμων για κλοπές

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας διενεργεί καθημερινά ειδικές δράσεις και στοχευμένους ελέγχους με σκοπό τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε αυτόφωρες περιπτώσεις κλοπών αλλά και σχετικές έρευνες προκειμένου να προβεί στην ταυτοποίηση ατόμων που ενέχονται σε πράξεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης προέβησαν στην σύλληψη οκτώ (8) ατόμων.

Ανάμεσά τους και :70χρονος αλλοδαπός ο οποίος ευρισκόμενος εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ αφαίρεσε από την κατοχή νεαρής ημεδαπής το πορτοφόλι και το κινητό της.
17χρονος αλλοδαπός και συνομήλικός του ημεδαπός, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει από κοινού τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή του Κορδελιού.

Επιπλέον σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες :Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού διότι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημα την τσάντα ημεδαπής που περίεχε τραπεζικές κάρτες με μια εκ των οποίων έκανε ανάληψη 600 ευρώ από τραπεζικό μηχάνημα ενώ αποπειράθηκε να κάνει και έτερη ανάληψη.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σε βάρος 26χρονου ημεδαπού καθώς από κοινού με άλλα 2 άτομα τα οποία είχαν συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου αφαίρεσαν εξαρτήματα από μοτοσυκλέτα τον Μάιο του 2022.

Οι συλληφθέντες καθώς και οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί θα οδηγηθούν και θα αποσταλούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συνελήφθη αλλοδαπή για εργασιακή εκμετάλλευση ανήλικου, το οποίο εξωθούσε σε επαιτεία

Στη σύλληψη 54χρονης αλλοδαπής προχώρησαν, πρωινές ώρες χθες (29-09-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από πολυήμερη έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών στην τηλεφωνική γραμμή «1109», αναφορικά με εργασιακή εκμετάλλευση ανήλικης.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκου.

Από την μεθοδική και εντατική έρευνα των ανωτέρω αστυνομικών προέκυψε ότι, η 54χρονη έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης αλλοδαπής μητέρας της ανήλικης, η οποία και αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα από 08-09-2022 έως και χθες μετέβαινε με την ανήλικη καθημερινά στο κέντρο της πόλης, όπου κάθονταν έξω από εμπορικά καταστήματα και επιδίδονταν σε επαιτεία για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά, με την ανήλικη να είναι παραμελημένη και να έχει ρυπαρή εμφάνιση προκειμένου να εγείρει τα φιλανθρωπικά αισθήματα των διερχόμενων και να πετύχει έτσι τον προσπορισμό του μέγιστου δυνατού οικονομικού οφέλους.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενες εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετέφεραν την ανήλικη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στη Χώρα μας για χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες με μοναδικό στόχο την κατ’ επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της, μέσω της επαιτείας, ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία μονιμότητα στη διαμονή και φροντίδα για την εκπαίδευση, σίτιση και ευζωία του ανήλικου κοριτσιού.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε σε δομή για κατάλληλη αρωγή.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις στις περιοχές του Κορδελιού, των Αμπελοκήπων, του Ωραιοκάστρου και στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (98) άτομα
Προσήχθησαν (24) άτομα και
Συνελήφθησαν (8) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νομίμων εγγράφων διαμονής στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.