Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης του ενεργοβόρου οδοφωτισμού με νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED από την Π.Ε. Κιλκίς

Για τις εργασίες αντικατάστασης του ενεργοβόρου φωτισμού στον κόμβο της εξόδου της πόλης του Κιλκίς με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη ενημερώθηκε, σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Νίκο Γρηγοριάδη και τον υπεύθυνο του έργου, στέλεχος της υπηρεσίας, Διονύση Παρδάλη, παρακολουθώντας την εξέλιξη της διαδικασίας.

«Αντικαθιστούμε τον ενεργοβόρο οδοφωτισμό με νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Από το 2021, οι τεχνικές μας υπηρεσίες είχαν σχεδιάσει και εντάξει στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Κιλκίς συγκεκριμένο έργο, το οποίο, ιδίως μετά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μείωση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση του οδοφωτισμού και κατά συνέπεια την αύξηση της ασφάλειας κατά την κίνηση των διερχόμενων οχημάτων. Παράλληλα, έχουμε και περιβαλλοντικό όφελος» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεργίδης.

Οι εργασίες αντικατάστασης προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης για τις εργασίες συντήρησης προστατευτικών στηθαίων, κατακόρυφης σήμανσης και οδοφωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, συνολικής δαπάνης 790.610,71 ευρώ, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2022, από τον κ. Βεργίδη και τον ανάδοχο του έργου «ΟΡ.ΚΑ. Α.Τ.Ε.Ε.»

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η αντικατάσταση περίπου 400 φωτιστικών σωμάτων με νέου τύπου πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED) κατά μήκους του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι, η συνολική προθεσμία περαίωσης των εργασιών του έργου «Εργασίες συντήρησης προστατευτικών στηθαίων, κατακόρυφης σήμανσης και οδοφωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς» είναι 24 μήνες. Κύριος του έργου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Π.Ε. Κιλκίς. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/Π.Ε. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.