Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Η θεατρική παράσταση "Ιωάννης Καποδίστριας - στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη", στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση ‘Ιωάννης Καποδίστριας - στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη’, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, την Κυριακή 28 Αυγούστου, ώρα 20:30.

Το έργο είναι παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ. Γεωργίου Διδασκάλου. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Το πρωτότυπο κείμενο του θεατρικού έργου γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη παράσταση κατόπιν επισταμένης ιστορικής έρευνας και την προσθήκη στοιχείων μυθοπλασίας. Έτυχε λαμπρής υποδοχής στην Κέρκυρα, την Αίγινα και το Ναύπλιο, στην Κύπρο και σε μουσεία της Αθήνας (Επιγραφικό και Νομισματικό), καθώς και στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής όπου παρουσιάστηκε και χαιρετίστηκε με εξαιρετικές κριτικές και σχόλια.

Πρόκειται για μια τρίπτυχη δράση, που δημιουργήθηκε µε αφορµή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αποδίδει με ρηξικέλευθο τρόπο τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια βάσει ανέκδοτων πηγών, από την οπτική των γυναικών που θυσίασε, χάριν της μοναδικής γυναίκας, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή: της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας. Ένα οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαίου πολιτικού, µε στάσεις στα σηµαντικότερα γεγονότα και τις σηµαντικότερες γυναικείες µορφές, που συνάντησε στη διαδροµή του. Μια διαδροµή, γεµάτη µε το ηµίφως της σκοτεινής σκακιέρας της διπλωµατίας. Μια διαδροµή γεµάτη κατασκοπεία, µυστικά, ίντριγκες, αλλά και πολλή αφοσίωση και πίστη στον σκοπό της απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους.

Γενικός Συντονισµός: Γεώργιος Διδασκάλου, Γενικός Γραµµατέας ΥΠΠΟΑ.

Συγγραφή κειµένων έκθεσης, θεατρικού έργου και επιλογή εποπτικού υλικού: Πολυξένη Αδάµ Βελένη, Αρχαιολόγος-Θεατρολόγος, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονοµιάς - Αστέριος Πελτέκης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός- Θεατρολόγος.

Γραφιστική επιµέλεια έκθεσης Studio Hervik, κατασκευές Design Ergon.

Σκηνοθεσία: Αστέρης Πελτέκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Κοντογιώργης, Τερέζα Κοζιτόρι, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικόλαος Βατικιώτης, Σπύρος Σιδέρης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ευήνα Βασιλακόπουλου

Σκηνικά -Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Βούκανος

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Διοικητική υποστήριξη: Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Γραμματεία του τρίπτυχου project: Ελένη Ράπτη

Καλλιτεχνική επιμέλεια του τρίπτυχου project: Αστέρης Πελτέκης.

Ιστορικός σύμβουλος: Παναγιώτης Πασπαλιάρης

Διοικητική υποστήριξη: Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονοµιάς

Καλλιτεχνική επιµέλεια του τρίπτυχου project Αστέρης Πελτέκης - Πολυξένη Αδάμ Βελένη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.