Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Εβδομάδα Ολυμπιακών Αγώνων στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με αφορμή τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, το θέμα της εβδομάδας μας στο ΚΔΑΠ Kinesis ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο σχετικό με το θέμα μας, διαβάσαμε πληροφορίες για την ολυμπιακή φλόγα, τους ολυμπιακούς κύκλους και τα αθλήματα και λύσαμε σχετικές απορίες.

Την ώρα των εικαστικών οι μικροί μας καλλιτέχνες δημιουργήσαν την ολυμπιακή φλόγα σε τρισδιάστατη μορφή αλλά και τους Ολυμπιακούς Κύκλους, γεμίζοντας τους με γκοφρέ.

Σειρά είχε η αγαπημένη μας μαγειρική! Έτσι, λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει κουλουράκια με μαρμελάδα. Οι μάγειρες μας σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι να ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεύσης. Αρχικά, έβαλαν σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακάτεψαν· πρόσθεσαν και τα υγρά και τοποθετήσανε τα κουλουράκια στο ταψί, στον φούρνο και έτοιμα. Σύντομα τα απαιτητικά στομαχάκια γεύτηκαν νόστιμα κουλουράκια με μαρμελάδα φράουλα.

Δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας το παιχνίδι. Στο μάθημα "φτιάχνω το παιχνίδι μου" λοιπόν και καθώς πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι μαθηματικών, ώστε η επανάληψη να γίνει με ευχάριστο τρόπο. Τα παιδιά έκοψαν τα πέταλα, τα φύλλα και κόλλησαν τον κορμό ενός λουλουδιού. Τα πέταλα ήταν 10 όπως και οι αριθμοί του εσωτερικού λουλουδιού, με σκοπό του παιχνιδιού να αλλάζουμε το εσωτερικό του λουλουδιού και να βάλουν όσο πιο γρήγορα τον αντίστοιχο αριθμό πετάλων.

Η ζωγραφική είναι μία ακόμη δραστηριότητα που τα παιδιά αγαπούν πολύ. Η πρώτη δημιουργία μας χρησιμοποίησε τις μικρές παλαμίτσες των παιδιών· Έφτιαξαν την ολυμπιακή φλόγα με αποτύπωμα του χεριού τους προσθέτοντας και το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Επόμενη ζωγραφική, η απεικόνιση διάφορων ολυμπιακών αθλημάτων με μεγάλη επιτυχία καθώς οι ζωγράφοι του ΚΔΑΠ μας τα αποτύπωσαν πιστά.

Με αυτόν τον τρόπο "ολοκληρώθηκαν" οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο ΚΔΑΠ Kinesis! Ώρα για ξεκούραση και ραντεβού από Δευτέρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.