Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 28/8/2022, 8:31 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών

Οι στοχευμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη 3 ημεδαπών ανδρών και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού συνεργού τους, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, συνελήφθη προχθές (26 Αυγούστου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε όχημα 8 αλλοδαπούς άνδρες, 2 από τους οποίους ήταν ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, χθες (27 Αυγούστου 2022) το πρωί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 2 ημεδαποί συνεργοί του, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ένας από αυτούς είχε επιβιβάσει σε όχημα, παράλληλα με τον ανωτέρω, αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ο δεύτερος οδηγώντας προπορευόμενο όχημα, λειτουργούσε ως προπομπός τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ημεδαπός συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, καθοδήγησε τον τρόπο μεταφοράς των ανωτέρω.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά 3 οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθησαν σήμερα (28 Αυγούστου 2022) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του ενός από αυτούς, ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,8 γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης, τις οποίες όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προηγουμένως προμηθευτεί από τον δεύτερο ημεδαπό, έναντι χρηματικού αντιτίμου. Οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν, επίσης κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του δεύτερου ημεδαπού.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθη χθες (27 Αυγούστου 2022) το πρωί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος ιδιοκτησίας ημεδαπής γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, είχε θέσει σε λειτουργία 15 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια και μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή μετέτρεπε τις οθόνες τους, παρεμποδίζοντας τον έλεγχο. Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκε ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής με τις περιφερειακές συσκευές του.

Αυτόφωρες συλλήψεις (23) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης


Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι τριών (23) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:( 2 ) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(1) άτομo σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(1) άτομο για υπεξαίρεση. Πρόκειται για 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντός καταστήματος διενέργειας τυχερών παιγνίων, κατέθεσε δελτία συμμετοχής μεγάλης χρηματικής αξίας, χωρίς ωστόσο να καταβάλει το αντίτιμο και ενώ οι κληρώσεις ολοκληρώθηκαν ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσής τους.

(4) άτομα, δύο ιδιοκτήτες και δύο υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.

(1) άτομο διότι κατείχε λαθραία καπνικά προϊόντα.

(9) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Εντοπίστηκαν (189) μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης που επρόκειτο να διοχετευθούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων

Εκατόν ογδόντα εννέα (189) μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης , τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί ηλικίας 24, 26 και 21 ετών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έχοντας διακριτούς ρόλους, εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(189) μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης έτοιμα για διάθεση,

(3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.