Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις ή να προκηρύξει εκλογές

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Οι δύο παραιτήσεις σήμερα, του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, αλλά και του Επικεφαλής της ΕΥΠ υπό το βάρος των καταγγελιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία.

Δύο παραιτήσεις που δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι πολιτικές ευθύνες του Πρωθυπουργού είναι δεδομένες.

Η απόπειρα υποβάθμισης του ζητήματος από εγχώρια φιλοκυβερνητικά μέσα, η παρουσίαση του ζητήματος ως «εμμονής του Νίκου Ανδρουλάκη», η δημιουργία ενός κλίματος του τύπου «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη την δημοσιότητα» και άλλα πόσα για να «καπελωθεί» ένα μεγάλο ζήτημα Δημοκρατίας.

Βλέπετε ο λόγος που για την 108η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη όσο αφορά την ελευθερία του Τύπου τώρα πλέον γίνεται αντιληπτός από όλους.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του με θεσμικό τρόπο, με στοιχεία και όχι με επικοινωνιακές φανφάρες και λάσπη έδειξαν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.

Οι δημοκρατικοί πολίτες θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών.

Δεν υπάρχει περιθώριο να προσπεράσουμε ένα ζήτημα που χτυπά όχι το ΠΑΣΟΚ, αλλά την ίδια την Δημοκρατία.

Αν δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να πράξει το δημοκρατικό του καθήκον και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

10 σχόλια:

  1. Όταν πριν από δεκαέξι χρόνια ένα παρόμοιο σκάνδαλο που αφορούσε στο πρόσωπο του ίδιου τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή,αυτό το άθλιο κίνημα που ευθύνεται τα μέγιστα για τη χρεοκοπία μας,λοιδορούσε, κορόιδευε και προσπαθούσε να υποβαθμίσει το ίδιο το γεγονός,με σκοπό να προκαλέσει τη πτώση της τοτε κυβέρνησης και να μας βάλει στο δντ.Αυτά να μη ξεχνιόμαστε και να ζητάμε παραιτήσεις τόσο εύκολα.Άλλωστε ο τόπος εχει σημαντικότερα προβλήματα απο τις φαντασίες του κ Ανδρουλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καραμανλής τότε παρακαλούσε για να φύγει από την εξουσία αφού μας χρεοκόπησε με Eurovision, Ολυμπιακούς και euro.

      Διαγραφή
    2. Τη χωρα τη χρεοκοπησε αυτο το αθλιο κινημα που σημερα ερχεται να μας παρουσιαστει ως σωτηρας.Θυμασαι πρασινοφρουρους,μιζες,εξοπληστικα,πλαστα στοιχεια για εισοδο στο ευρω,κρυφα χρεη.Λες και ο Καραμανλης παρελαβε μια χωρα σε ανθιση το 2004 ειπε την αληθεια το 2009,αλλα καπιοι πιστεψαν σε εναν κυριο λεφτα υπαρχουν.Καλο το παραμυθακι σας οτι φταιει για ολα η ΝΔ μα δε πιανει.τριτη θεση και πολυ σας ειναι

      Διαγραφή
    3. Πάρε τώρα τη συγγνώμη του πρωθυπουργού σου και σύγκρινε την με τα ιστορικά γεγονότα του mea culpa μπας και καταλάβεις κάτι από τα μεγέθη των παρατάξεων και των ηγετών.

      Διαγραφή
    4. Το θέμα είναι να έχεις τα κοτσια να ζητάς συγνώμη ακόμη και αν δε φταις όχι να έρχεσαι και να το παίζεις σωτήρας έχοντας το θράσος να ξεχάσει ο πολίτης τα αισχη,που βίωσε επί τον ημερών του.οσο αφορά για τα μεγέθη ξέρουμε καλά ποιος εδραίωσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974
      Και ποιος οδήγησε στη χούντα με τους γελοίους ανένδοτους.



      Διαγραφή
  2. Το ότι κάποιοι δεν βλέπουν ευθύνη της ΝΔ στη χρεοκοπία της χώρας με ξεπερνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι κάποιοι προσπαθούν να αγιοποιησουν το ΠΑΣΟΚ με ξεπερνά.το ΠΑΣΟΚ της μίζας,της αρπάχτης,των σκανδάλων,του Άκη.θες και άλλα.αλλα ξέχασα με το ΠΑΣΟΚ ο κόσμος έφαγε ψωμί.το παραμύθι πάει σύννεφο.

      Διαγραφή
  3. Παρακολουθούσαν τον τεράστιο Ανδρουλάκη;και δε πέθαναν από άνοια και βαρεμάρα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Η χρεωκοπία δεν ήρθε από μόνη της.
    2)Γιατί ζητάς εκλογές.Φαντάζεσαι το ΚΙΝΑΛ κυβέρνηση και τον εαυτό σου βουλευτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΩΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΙΕΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΛΑΘΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ (ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ) ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΣΚΟΝΗ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠ΄ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ Κας ΚΑΪΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ. ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΠΡΑΞΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΛΙΓΗ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.