Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 6/8/2022, 6:56 μ.μ.

Συνελήφθησαν 4 άτομα στην Πιερία για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθησαν προχθες (4 Αυγούστου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, οι 2 γιοι του και μία ημεδαπή γυναίκα, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022 είχαν οργανωθεί σε ομάδα με σκοπό την διακίνηση κάνναβης σε διάφορα άτομα στην Πιερία, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Μέχρις στιγμής εξακριβώθηκε ότι είχαν προμηθεύσει 19 άτομα με ποσότητες κάνναβης, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Σε έρευνα που έγινε σε αγροτική περιοχή της Πιερίας, κοντά σε ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ο ημεδαπός άνδρας, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί με τους 2 γιους του συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 180 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 21,1 γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης, σπόροι κάνναβης, ένα φυτό κάνναβης σε γλάστρα και 1 ζυγαριά ακριβείας. Κατασχέθηκαν και 3 οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητα τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:2 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε σε γλάστρες,
76,6 γραμμάρια κάνναβης σε τρίμματα - κορυφάδες και
εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (λάμπες, ανεμιστήρες κ.α.).

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/594669262260180

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Συνελήφθησαν (5) άτομα που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης διαμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές καθώς και σε διευκολύνσεις παραμονής αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας .

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας συνελήφθησαν :17χρονος αλλοδαπός από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης .

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία για μεταφορά και διαμονή παράτυπων αλλοδαπών σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε ο 17χρονος στην είσοδο της πολυκατοικίας στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μια σακούλα με ρούχα καθώς και κλειδιά διαμερίσματος ημιορόφου στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 2 ομοεθνείς του χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής.57χρονος ημεδαπός και 21χρονος αλλοδαπός οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νεάπολης να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 21χρονος είχε μισθώσει το όχημα από το κέντρο της πόλης και ζήτησε από τον 57χρονο να μεταβούν στην περιοχή του Φιλύρου από όπου παρέλαβαν (3) παράτυπους αλλοδαπούς.

2 αλλοδαποί ηλικίας 18 και 17 ετών, καθώς βρέθηκαν πλησίον σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος στην Εγνατία Οδό (ύψος Δερβενίου) στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν (2) αλλοδαποί που δεν διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Αγίου Αθανασίου και Θέρμης, αντίστοιχα θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, μεταξύ άλλων:(12) άτομα για παράβαση του Νόμου Περί Παιγνίων καθώς έπειτα από έλεγχο που έγινε σε κατάστημα ίντερνετ καφέ στην περιοχή της Χαριλάου διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (29) ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε (11) εκ των οποίων διενεργούνταν τυχερά παίγνια από ισάριθμους παίκτες.
(1) άτομο για απόδραση κρατουμένου. Πρόκειται για 17χρονο ημεδαπό ο οποίος τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους είχε διαφύγει από Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.
(1) άτομο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα 49χρονο ημεδαπό ο οποίος προκάλεσε φθορές σε μνημείο στην περιοχή της Νεάπολης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.