Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 8/8/2022, 5:56 μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (9 Αυγούστου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, αλλοδαπή γυναίκα και αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να έχουν διαρρήξει Ιερό Ναό από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι, μήκους 18 εκατοστών, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και το κλεμμένο χρηματικό ποσό.

Εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης 

- Σχετικά με τον εντοπισμό φυτείαςδενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (9 Αυγούστου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, ημεδαπός άνδρας, τα στοιχεία του οποίου είχαν ταυτοποιηθεί και σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Χαλκιδικής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

- Συνελήφθη χθες (9 Αυγούστου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύλληψη για απάτη και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (9 Αυγούστου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (8 Αυγούστου 2022) το απόγευμα, παρέλαβε από αλλοδαπό άνδρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένα όχημα, το οποίο πωλούνταν αφού τον έπεισε για υποτιθέμενη κατάθεση του χρηματικού αντιτίμου. 

Το όχημα εντοπίστηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για απάτη.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 4ης Αυγούστου 2022 σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από πυλωτή πολυκατοικίας ένα ποδήλατο, αξίας 200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση κάνναβης

Η στοχευμένη έρευνα και η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ημεδαπού άνδρα, για διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε χθες (9 Αυγούστου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο ανωτέρω ημεδαπός και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 3 κιλών και 95 γραμμαρίων

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν τρία (3) νεαρά άτομα που ενέχονται σε υπόθεση κλοπής οχήματος και πρόκλησης τραυματισμού αστυνομικού και φθορών


Συνελήφθησαν έπειτα από την κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, βραδινές ώρες χθες (09-08-2022), τρία (3) νεαρά άτομα (2 αγόρια – 1 κορίτσι), που ενέχονται σε υπόθεση κλοπής οχήματος με το οποίο προκλήθηκαν τραυματισμός αστυνομικού και φθορές.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία, απείθειας, εξύβρισής, φθορών και σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί ομάδας «Ζ» εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, στην περιοχή της Καλαμαριάς, και ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα για αστυνομικό έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Κατά τη διαφυγή πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και γενικότερα κινούνταν με τρόπο επικίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες των οδών, ενώ προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Στη Λεωφόρο Χαριλάου – Θέρμης, το εν λόγω όχημα περιορίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν και προκειμένου να διαφύγει, προκάλεσε φθορές σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο και υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού (γυναίκα).

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή τους, η συλληφθείσα επιτέθηκε λεκτικά κατά της τραυματισθείσας αστυνομικού, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα ήταν ιδιοκτησίας του πατέρα της συλληφθείσας, ο οποίος νωρίτερα κατήγγειλε την κλοπή του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συνελήφθησαν (4) άτομα που ενέχονται σε ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια


Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, συνολικά τέσσερα (4) άτομα.

Ειδικότερα :Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (09-08-2022) στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Καβαλλαρίου) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, 52χρονος ημεδαπός, καθώς εντός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ) που οδηγούσε, βρέθηκαν τέσσερις (4) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Απογευματινές ώρες χθες (09-08-2022) στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας), συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, καθώς εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 09-08-2022 στην Εγνατία Οδό (μετά τα διόδια Ασπροβάλτας) 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δε συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών και κατά την ακινητοποίησή του οχήματος βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (10-08-2022) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πλησίον του κόμβου Ασσήρου, δε συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών και κατά την ακινητοποίηση του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν στο εσωτερικό τέσσερις (4) αλλοδαποί (εκ των οποίων 2 στο χώρο των αποσκευών) οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, Μυγδονίας, Θέρμης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές/ βραδινές ώρες χθες (09-08-2022) πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις και στις περιοχές του Ευόσμου, Ξηροκρήνης και Παναγίας Φανερωμένης.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (157) άτομα και (9) οχήματα

Προσήχθησαν (24) άτομα και 
συνελήφθησαν (8) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νομίμων εγγράφων διαμονής στη χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.