Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 31/8/2022, 7:27 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (30 Αυγούστου 2022) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 190 εκατοστών, που καλλιεργούσε στηνταράτσα του σπιτιού, καθώς και 3 δενδρύλλια κάνναβης προς αποξήρανση στον ίδιο χώρο, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 170 γραμμαρίων,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

σπόροι κάνναβης,

λάμπες και λίπασμα που χρησιμοποιούσε,

χρηματικό ποσό 100 ευρώ.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στονπαρακάτω σύνδεσμο:

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας και ανήλικης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 1ης Μαρτίου 2022, μπήκαν παράνομα σε οικία ημεδαπής στις Σέρρες και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής και απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2022 σε περιοχή της Πιερίας, ο ένας από τους ημεδαπούς, πλαστογράφησε κλεμμένη επιταγή και την χρησιμοποίησε σε επιχείρηση στην Πιερία, επιχειρώντας να αγοράσει προϊόντα αξίας 15.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, την παραπάνω επιταγή είχε αφαιρέσει ο άλλος ημεδαπός το Νοέμβριο του 2021 από την κατοχή ημεδαπού στην Ημαθία και την διέθεσε στο συνεργό του.

Συλλήψεις ατόμων που ενέχονται σε (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο (2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:Απογευματινές ώρες χθες (30-08-2022) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος διοδίων Ανάληψης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου (49χρονος αλλοδαπός) δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. 

Στη συνέχεια ακινητοποίησε το εν λόγω όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών, δύο (2) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (31-08-2022) στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, 29χρονο αλλοδαπό, καθώς εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε, επέβαιναν πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και κλοπής οχήματος από περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων

Η επιστάμενη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από οικίες και οχήματος.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 35, 36 και 20 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) και 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τέλη Σεπτεμβρίου 2020 έως και τέλη Οκτωβρίου 2021:O 35χρονος, παραβίασε μπαλκονόπορτα οικίας στο Ωραιόκαστρο και αφαίρεσε μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό και τρία (3) ρολόγια.

Ο 40χρονος παραβίασε πόρτα διαμερίσματος στην Τούμπα και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και τρία (3) ρολόγια,

Η 20χρονη διέρρηξε πόρτα διαμερίσματος στην περιοχή Χαριλάου και αφαίρεσε από το εσωτερικό, κοσμήματα και

Ο 36χρονος αφαίρεσε από περιοχή των Ιωαννίνων, ένα (1) Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη Διεθνώς Διωκόμενο Πρόσωπο

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου προχώρησαν έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες των Αρχών της Κύπρου.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (30-08-2022) στην περιοχή του Κορδελιού, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα αδικήματα της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος κατά τον Απρίλιο του έτους 2019 κατήρτισε πλαστή εξουσιοδότηση με τα στοιχεία ηλικιωμένης γυναίκας, ιδιοκτήτριας ακινήτου στην Κύπρο και κάνοντας χρήση αυτής (εξουσιοδότηση), εξαπάτησε εταιρεία, επιτυγχάνοντας την πώληση του ακινήτου έναντι του ποσού των (435.000) ευρώ, ποσό το οποίο και οικειοποιήθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.