Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η Αλεξάνδρα Κουτσαντώνη, Star Tourism Hellas 2020 / Miss Face 2019 μιλά στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά



Η νεαρά κυρία Αλεξάνδρα Κουτσαντώνη, Star Tourism Hellas 2020 / Miss Face 2019 μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Τι κανεις και τι ετοιμάζεις επαγγελματικά αυτόν τον καιρό, αγαπητή φίλη Αλεξάνδρα;
Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι σε online επιχειρηματικά προγράμματα και σε διαφημιστικά projects.

Η άποψη σου για το άσχημο και δυσάρεστο κοινωνικό φαινόμενο του Μπόντι - Σέιμινκ;

Ενώ σήμερα η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερα από παλιότερες δεκαετίες, το body shaming παίρνει τεράστια «δύναμη» κυρίως στο διαδύκτιο. Καθώς ο καθένας μπορεί να κάνει την κριτική του και όχι face to face σε κάποιον αλλά «κρυμμένος» πίσω από ένα αληθινό ή ψεύτικο προφίλ σε κάποιο ΜΚΔ. Δυστυχώς το body shaming και κυρίως στην Ελλάδα, θεωρώ ότι χρειάζεται πολλά χρόνια μέχρι να σταματήσει. 

Και εδώ να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι το body shaming δεν έχει να κάνει μόνο με το αν είσαι περισσότερα κιλά από κάποιον. Body shaming είναι να δέχεσαι επικριτικά σχόλια για το βάρος σου, το ύψος σου, τα μαλλιά σου, το πρόσωπο σου, για όλα…

Ποια η θέση της Γυναίκας στη σημερινή Κοινωνία;

Η θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία είναι εμφανώς πιο δυναμική σε όλους τους τομείς. Βλέπουμε γυναίκες που ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά. Ανεβάζουν τα standards τους και επιτυγχάνουν πολλές φορές σε θέσεις εργασίας κυρίως που μέχρι στιγμής κατείχαν μόνο άνδρες. Στο θέμα της οικογένειας, οι πιο νέοι άνθρωποι έχουν ισορροπήσει στο θέμα υποχρεώσεων και δεν θεωρούν το μεγάλωμα των παιδιών ως μια καθαρά «γυναικεία υπόθεση» όπως παλιότερα. Κάτι το οποίο είναι αρκετά βοηθητικό. Όπως βλέπουμε λοιπόν, έχουμε αρχίσει να διώχνουμε από πάνω μας παλιές αντιλήψεις.

Το φετινό ελληνικό καλοκαίρι βλέπεις να περπατάει καλά, θετικά και αισιόδοξα; Οικονομικά, Επιχειρηματικά, Κοινωνικά.

Το φετινό καλοκαίρι πάει σαφώς καλυτέρα απ’ τα 2 προηγούμενα έτη. Θεωρώ καλύτερα και απ’ το καλοκαίρι του 2019. Είναι τρομερό ότι ο τουρισμός μας, μας βοηθάει τόσο πολύ και που ποτέ δεν σταματάει. Ο κόσμος δείχνει αισιόδοξος και διψασμένος να βγει έξω, να αποδράσει μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού. Οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς πανε πολύ καλά, παρά την έλλειψη προσωπικού που ταλαιπωρεί αρκετούς. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα και για φέτος!

Ποιο είναι το μεγάλο παράπονο της σημερινής μέσης Ελληνίδας/του σημερινού μέσου Ελληνα, της Γενιάς μας.

Το μεγαλύτερο παράπονο της γενιάς μου σήμερα είναι η έλλειψη επαγγελματικής αποκατάστασης, οι χαμηλοί μισθοί και οι τιμές που έχουν πιάσει ταβάνι χωρίς ένας νέος να μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει σε κάτι τέτοιο και να σταθεί στα πόδια του μόνος του. Πολλοί νέοι παίρνουμε πτυχία τα οποία θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να χρησιμοποιήσουμε για να δουλέψουμε στον κλάδο που έχουμε σπουδάσει Οι περισσότεροι σήμερα βρίσκουν ευκαιριακές δουλειές με βασικό μισθό, την στιγμή που μόνο τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί. Μακάρι να αλλάξει το συντομότερο δυνατό γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική και δεν δίνει ελπίδες αλλά η γενιά μας δεν εγκαταλείπει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.