Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Με κατάνυξη η περιφορά της Ιερής Εικόνας Αγίας Παρασκευής στην Κρηστώνη Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Στο όμορφο χωριό του Νομού Κιλκίς Κρηστώνη τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Ο Ναός που τιμάται με το όνομα της Αγίας Παρασκευής, γίνεται αφορμή κάθε χρόνο να συρρέουν πολλοί πιστοί από όλο τον νομό την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής.

Μια ήρεμη ζεστή βραδιά καλοκαιριού οι φιλόξενοι κάτοικοι χαίρονται και μεταφέρουν αισθήματα χαράς στους επισκέπτες κάνοντας ότι μπορούν για να τους ευχαριστήσουν.

Με κατάνυξη παρακολουθούν τον εσπερινό και συμμετέχουν στην περιφορά της ιερής εικόνας.

Συνήθειες που στηρίζουν καθώς τις ακολουθούν για το καλό του τόπου μας και την ιστορία του.

Οι πραματευτάδες του δρόμου, δίνουν το δικό τους χρώμα με τον κόπο τους, καθώς και τα παιδιά του ποδοσφαιρικού σωματείου προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα τους πουλώντας νόστιμα σουβλάκια, με πολλά χαμόγελα και πειράγματα για την απειρία στο σερβίρισμα αλλά "ζεστασιά" και Αγάπη στην προσπάθεια.

Από την ταβέρνα του χωριού το "στέκι" ακούγεται η ποντιακή λύρα και το κέφι ανάβει δειλά-δειλά μέσα σε κλίμα "η ζωή συνεχίζεται" με ευχές καρδιάς για καλύτερες μέρες.

Ένα τραίνο ακούγεται από τον σταθμό.

Ένας κόσμος που παραπονιέται, ξαφνικά έγινε μια μεγάλη αγκαλιά και διασκεδάζει, ελπίζει, ανταμώνει σε ένα πανηγύρι και χαμογελά αισιόδοξα για την καινούργια ημέρα.

Τα φώτα από το όμορφο μικρό μαγαζάκι (παντοπωλείο) χαμηλώνουν.


Ένα ζευγάρι χαμογελά αυθόρμητα στην φωτογραφία χωρίς ενδοιασμούς.

Η Αγία Παρασκευή προστάτιδα των ματιών αγγίζει τις ψυχές των ορθοδόξων χριστιανών σε ένα όμορφο χωριό του Νομού Κιλκίς με μάτια γεμάτα χαρά και ελπίδα στο πανυγήρι, αντάμωμα ψυχής που το νιώθουν μόνο οι ξεχωριστοί και όμορφοι άνθρωποι του λαού μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.