Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 27/7/2022, 3:10 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός στην Ημαθία για κλοπές πλατφορμών μεταφοράς γεωργικών προϊόντων

Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για κλοπές πλατφορμών μεταφοράς γεωργικών προϊόντων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, ενεργώντας κυρίως τα μεσάνυχτα σε αγροτικές περιοχές της Ημαθίας, αφαιρούσε από αγροκτήματα και οικόπεδα, αγροτικές πλατφόρμες - καρότσες, που ρυμουλκούσε με όχημα που χρησιμοποιούσε.

Όπως διαπιστώθηκε το χρονικό διάστημα από 6 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου 2022, διέπραξε 13 κλοπές αγροτικών πλατφορμών και μηχανής ποτίσματος, συνολικής αξίας 18.100 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μετάλλων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς παραλάμβαναν από τον παραπάνω ημεδαπό, κλεμμένες αγροτικές πλατφόρμες.

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε ο ημεδαπός για την διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 25ης Ιουλίου, αφαίρεσε από σταθμευμένο όχημα ημεδαπού, χρηματικό ποσό 4.700 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπών 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 11 και 13 Ιουλίου 2022,ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, διέπραξαν 4 κλοπές από σταθμευμέναοχήματα σε περιοχές της Ημαθίας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό 1.020 ευρώ,προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα αξίας 1.380 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 15ηςΙουλίου 2022 σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε από όχημα αλλοδαπού, που ήτανσταθμευμένο σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, δύο τσάντες που περιείχαν χρηματικό ποσό 2.500 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 14ηςΙουνίου 2022 σε περιοχή των Σερρών, παραβίασαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης στη δικογραφία περιλαμβάνεται ημεδαπή γυναίκα, καθώς παρέλαβε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 15ηςΙουνίου 2022 σε περιοχή των Σερρών, μπήκε σε κατάστημα ημεδαπού καιεκμεταλλευόμενος την απουσία του ιδιοκτήτη του, αφαίρεσε δύο τηλεοράσεις αξίας 300 ευρώ.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Νοέμβριο του 2021, με το πρόσχημα πώλησης μηχανήματος έργων μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, εξαπάτησαν ημεδαπό άνδρα αποσπώντας του χρηματικό ποσό 1.636 ευρώ.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κοζάνη.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά τις ώρες διέλευσης του συρμού, που υπολογίζεται περίπου τις ώρες από07.00 έως 08.15 και θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες:

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022,
Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022 και
Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της νέας περιφερειακής οδού Βέροιας - Νάουσας, στη συνέχεια τα οχήματα θα εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Έδεσσας - Δρεπάνου και τέλος θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Κοίλων Κοζάνης.

Επιπλέον, κατά την διέλευση του ανωτέρω συρμού, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας, στο ρεύμα προς Βέροια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη μία (αριστερή) λωρίδα κυκλοφορίας.

Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 84χρονης γυναίκας

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 84χρονης ημεδαπής που τελέστηκε σε περιοχή της Χαλκηδόνας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, γιος και σύνοικος της 84χρονης, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (26-07-2022), σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ξηροχωρίου όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 84χρονη, φέροντας θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα καθώς και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (26-07-2022) δύο άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με άτομα που δραστηριοποιούνται στην πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους και σε διάφορες λαϊκές αγορές της πόλης, εντοπίστηκε οικία στο κέντρο της πόλης από το εσωτερικό της οποίας εξήλθε ο 19χρονος.

Στην κατοχή του βρέθηκαν (10) πακέτα τσιγάρα, χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση λαθραίων προϊόντων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες δραστηριότητές του.

Προ της επικείμενης έρευνας στην προαναφερόμενη οικία, ο 19χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς (2.697) πακέτα τσιγάρα και (987) συσκευασίες καπνού που στο σύνολο τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου, μέρος των οποίων του είχε παραδώσει σε αμέσως προηγούμενο χρόνο ο 35χρονος σταθμεύοντας προσωρινά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξωτερικά της ως άνω οικίας.

Κατασχέθηκαν επίσης (1.038) άδειες συσκευασίες καπνού οι οποίες ήταν εμφανώς πλαστές καθώς και το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος ως μέσο απόκρυψης, μεταφοράς και εμπορίας καπνικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.