Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Η παντόφλα, τα τσόκαρα κι οι ρόμπες

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Έτσι που λέτε. Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται,την ώρα που το ενεργειακό οξύνεται επικίνδυνα,την ώρα που η Gazpro κλείνει την κανουλα με άγνωστες για την Ευρώπη συνέπειες,την ώρα που αυξάνονται ραγδαία οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, κάποιοι εκπρόσωποι του τύπου, ασχολήθηκαν..με μια παντόφλα.

Την παντόφλα του αρχιμουσικού Ιωάννη Στρατάκη, ο οποίος..στη γιορτή της δημοκρατίας θεωρήθηκε μη ευπρεπως ενδεδυμένος.

Το ότι όμως ως εργαζόμενος για να είναι στην ώρα του έκανε οδικό ταξίδι μιάμισης ώρας..κι ερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δε βρήκε στο μέρος της πρόβας των μουσικών ούτε ένα μπουκάλι κρύο νερό είναι λεπτομέρεια. 

Έπρεπε λοιπόν να διανύσει ένα χιλιόμετρο για να μπορέσει να πιει λίγο νερό..και σ' αυτή την απόσταση τον συνέλαβε ο φακός ενός από αυτούς που προσβάλλουν το επάγγελμα..Κι έτσι λίγο η ομοιότητα του με το Βουλελη λίγο η αμφίεση,η τρίχα έγινε τριχιά και το ρεπορτάζ.. βάφτηκε κίτρινο μεσημεριανό.. στερούμενο και της παραμικρης σοβαρότητας.

Η αμφίεση λέει του καταξιωμένου αρχιμουσικού και σολίστα..ο οποίος μάλιστα μιλάει άψογα και τα αρχαία ελληνικά.. προσβάλλει την έννοια της δημοκρατίας.

Για ποια δημοκρατία μιλάμε; Αυτήν που έχουν κατακρεουργησει οι κατά καιρούς κυβερνώντες ανάλογα με τα καλά και συμφέροντα;

Η κυρία Ρουμελιώτη παραιτήθηκε από το ρεπορτάζ της Προεδρίας αφήνοντας αιχμές κατά της Σακελλαροπούλου και μιλώντας για παρεμβάσεις στο έργο της.

Η οποία Σακελλαροπούλου τόνισε πως η δικαιοσύνη απονέμεται όχι με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.. γιατί αυτό ορίζει η δημοκρατία!!
Δεν είναι όμως παράλληλα δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και όχι λαϊκισμός όπως είπε να διαμαρτυρηθούν για μιαν απόφαση που θεωρούν άδικη;

Όχι γιατί στην περίπτωση Μπεκατώρου δεν την είδα να εκφράζεται με την ίδια θέρμη..
Βλέπετε στην χώρα της δημοκρατίας αλά καρτ η Σακελλαροπούλου είχε το δικαίωμα να χαρακτηρίσει συνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς λόγω μνημονίων. Όλους πλην τους μισθούς των δικαστικών.

Η κυρία Μενδωνη πάλι η οποία δε βγήκε ποτέ να εξηγήσει πως κατέληξε στην επιλογή Λιγνάδη στην διεύθυνση του Εθνικού θεάτρου δίχως κανενός είδους διαγωνισμό έσπευσε να κάνει την έκπληκτη όταν έσκασε το σκάνδαλο λέγοντας ότι..την ξεγέλασε.
 
Κι όσο για παραίτηση για λόγους ευθυξιας..ούτε λόγος να γίνεται. Ίσως γιατί αν έφευγε θα χε να κελαηδησει για το ποιος της τον φόρτωσε.

Και μέσα σε όλη αυτή την παρακμή..σ ένα κράτος που καλύπτει την διαφθορά και που..κουκουλωνει σκάνδαλα, και που ένας ευσυνείδητος δημοσιογράφος σαν τον Γιώργο Καραιβαζ μόλις τόλμησε να πει πως κάποιοι έδωσαν χρόνο στο Λιγνάδη να εξαφανίσει επικίνδυνα στοιχεία βρέθηκε νεκρός, κάποιοι θεώρησαν την παντόφλα του αρχιμουσικού προσβολή της δημοκρατίας..

Της δημοκρατίας που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια καταστρατηγείται βάναυσα, και προσβάλλεται από μερικά τσόκαρα και μερικές ρόμπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.