Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 6/7/2022, 8:33 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (5 Ιουλίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή, 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 160 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη, δυνάμει σχετικού εντάλματος, 35χρονος για υπόθεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος ανήλικης – κόρης της συντρόφου του


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διενέργειας αστυνομικής έρευνας, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (05-07-2022), δυνάμει σχετικού εντάλματος, 35χρονο αλλοδαπό, έπειτα από καταγγελία ανήλικης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία αφορά στα αδικήματα «Γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιων τους» και «Κατάχρηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 35χρονος, σύντροφος της 30χρονης αλλοδαπής μητέρας της ανήλικης, από εξαετίας μέχρι προ εξαμήνου περίπου, εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας λόγω εργασίας, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθές (4 Ιουλίου 2022) σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματός που χρησιμοποιούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει 4 αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Έπειτα από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, επίσης συνελήφθησαν 2 ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν επιβιβάσει ταυτόχρονα σε οχήματα από 3 αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης μεταφοράς τους, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα 3 παραπάνω οχήματα, 7 κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Σύλληψη για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί ραδιοσταθμών

Συνελήφθη χθες (5 Ιουλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας καθώς σε έλεγχο του οχήματος του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 1 αεροβόλο τυφέκιο,

· 1 αεροβόλο πιστόλι,

· 1 γεμιστήρα με 19 μεταλλικά σφαιρίδια,

· 100 μεταλλικά σφαιρίδια,

· 3 μεταλλικές αμπούλες,

· 2 ασύρματοι πομποδέκτες,

· μικροποσότητα κάνναβης και 2 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα αφαίρεσε από περιοχή της Αττικής ένα όχημα, το οποίο εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς στην Πιερία και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στη νόμιμη κάτοχό του. 

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του αλλά και στην κατοχή του ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες, χρηματικό ποσό 300 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονης γυναίκας

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Νεάπολης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιός της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (05-07-2022), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 79χρονη, φέροντας τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 38χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (05-07-2022), 38χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν:

o Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της «έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ»,

- Ένταλμα Σύλληψης Ανακρίτριας Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της «φοροδιαφυγής με την μορφή της ανακριβούς απόδοσης Φ.Π.Α. με αναλογούντα φόρο που υπερβαίνει το ποσό των (100.000) ευρώ, ανά διαχειριστικό έτος, από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση»,

- απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (10) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για το αδίκημα της «έκδοσης ακάλυπτης επιταγής» και

- απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία απορρίπτει ως ανυποστήρικτη την έφεσή του κατά της ως προαναφερόμενης απόφασης και επιβάλει σε βάρος του δικαστικά έξοδα.


Εξιχνιάσθηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Ευόσμου και Κορδελιού

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στον εντοπισμό νεαρού ημεδαπού, ο οποίος νωρίτερα, από κοινού με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή του Ευόσμου, δεν σταμάτησαν σε σήματα αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Ο δράστης εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε περιοχή του Κορδελιού από ανωτέρω αστυνομικούς και προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου, όπου και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου προέκυψε ότι ο ανωτέρω νεαρός κατά το χρονικό διάστημα από 03-10-2021 έως 02-07-2022, στις περιοχές Κορδελιού και Ευόσμου, ενεργώντας κατά περίπτωση είτε μόνος είτε από κοινού με άλλους άγνωστους δράστες, διέπραξε εννιά (9) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων (3 μοτοσικλετών και 1 αυτοκινήτου), δύο (2) κλοπές δρόμου και μία (1) απόπειρα εκβίασης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (15.200) ευρώ, τρεις (3) φορητούς Η/Υ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα των παθόντων.

Σημειώνεται, ότι δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (3) ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε περίπτωση επίθεσης με ληστεία που έλαβε χώρα στην περιοχή της Τούμπας τον Αύγουστο του 2019

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων τριών (3) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται σε περίπτωση επίθεσης με ληστεία, που έλαβε χώρα σε βάρος φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας του εξωτερικού, στην περιοχή της Τούμπας, την 05-08-2019.

Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς ηλικίας (σήμερα) 34, 27 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 05-08-2019, ανωτέρω δράστες, από κοινού με έτερο συνεργό τους που αναζητείται, επιβαίνοντες σε δύο δίκυκλα, επιτέθηκαν σε ομάδα τεσσάρων ατόμων, που είχαν μεταβεί σε γήπεδο της περιοχής προκειμένου να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους ενόψει επικείμενης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης με ομάδα της πόλης. Οι δράστες, μετά από καταδίωξη, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν 30χρονο (σήμερα) αλλοδαπό και να του καταφέρουν χτύπημα με σιδερογροθιά ενώ του αφαίρεσαν και ένα τσαντάκι μέσης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.