Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή, 10/7/2022, 01:59μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν προχθές (8 Ιουλίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου 2022, διέρρηξαν σταθμευμένο όχημα που βρίσκονταν σε παραλία της Χαλκιδικής, από όπου αφαίρεσαν ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα, συνολικής αξίας 7.100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν προσωρινά οι συλληφθέντες εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος των παραπάνω κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και πολλές ακόμη ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν.

Συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία

Συνελήφθησαν χθες (9 Ιουλίου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει σε όχημα 3 αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Στην κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα, 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.120 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Εξιχνιάσεις κλοπών 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (8 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι, σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε μέσα από αποθήκη διάφορα εργαλεία και αντικείμενα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 6ης Ιουλίου 2022 αφαίρεσαν από κοινού μέσα από αυλή οικίας μία μοτοσικλέτα, αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε στην κατοχή του ενός ανήλικου και αποδόθηκε στηνόμιμη κάτοχό της νόμιμη κάτοχό της.

Σύλληψη τριών ατόμων που ενέχονται σε περίπτωση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που ενέχονται περίπτωση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (09-07-2022), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας (ύψος Αγίου Βασιλείου) Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 23χρονο αλλοδαπό και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν στο εσωτερικό του 4 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 36χρονος ημεδαπός και 24χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κινούμενοι με μοτοσικλέτα, έλεγχαν τη διαδρομή για τυχόν αστυνομική παρουσία.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες (09-07-2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (10-07-2022), συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, στο κέντρο της πόλης, συνολικά οκτώ (8) άτομα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα, στερεοφωνικά συγκροτήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατά περίπτωση, συνδεδεμένους με ενισχυτές και ηχεία, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.