Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Η Φαίδρα Διαμάντη, Μουσικός της Ελληνικής, Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Φαίδρα Διαμάντη, Μουσικός της Ελληνικής, Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Το μεγάλο θετικό και το μεγάλο αρνητικό του κλάδου σου!
Υπάρχουν πολλά θετικά που μπορώ να σας αναφέρω. Το μεγαλύτερο θα έλεγα ότι είναι η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου. Μέσα από αυτό, προσωπικά, έχω Κάνει φιλίες ανά την Ελλάδα . Γνωρίζεις διάφορα μέρη με διαφορετικές μουσικές κουλτούρες που είναι ένα στοίχημα ή καλύτερα, «σχολείο» για τον κάθε καλλιτέχνη. θεωρώ ότι όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ και το κάνεις και με σεβασμό αυτό βγαίνει προς τα έξω. 

Όσο για το αρνητικό, δεν ξέρω αν θα το εξέφραζα σωστά έτσι, στον συγκεκριμένο κλάδο του δημοτικού τραγουδιού, επειδή ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και σε καθημερινή βάση, είναι οι αποστάσεις, που πέρα από την επικινδυνότητα του δρόμου έχουν και τη σωματική κόπωση. Παρόλα αυτά σε αντιστάθμισμα με τα θετικά που λαμβάνουμε είναι παροδικό.

Τι ακους από τον κοσμο για την μεχρι τώρα πορεία, προσπάθεια και παραγωγικότητα σου;

Ο κόσμος είναι αυτός που μας ανεβάζει και μας στηρίζει για να προχωράμε σε αυτή τη δουλειά. Όπως προανέφερα βιώνω πολύ αγάπη και με κάνει να νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη και ευτυχία. Μέσα από αυτό παίρνω την ανάλογη δύναμη για να δουλεύω συνεχώς και να προσπαθώ για το καλύτερο και αυτό ακούω από τον κόσμο, να συνεχίσω με τον ίδιο σεβασμό και πάθος, γι’ αυτό που αγαπάω, ταπεινά με σωστά βήματα και επιλογές.

Είσαι αισιόδοξη για τον καλλιτεχνικό και εργασιακό σου τομέα;

Ο κλάδος πέρασε πάρα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να επανέλθουμε και να αφήσουμε πίσω την άσχημη κατάσταση που βιώσαμε. Βεβαίως είμαι αισιόδοξη και βλέπω τα πράγματα πάντα από τη θετική τους πλευρά.

Το φετινό ελληνικό καλοκαίρι βλέπεις να περπατάει καλά; Οικονομικά, Επιχειρηματικά, Κοινωνικά.

Φέτος το καλοκαίρι όλα οδεύουν προς το καλύτερο, τουλάχιστον ως προς τον δικό μας τομέα, που «άνοιξε» και αρχίσαμε ξανά να δουλεύουμε. Σαφώς μας έχει αφήσει μια πικρία όλο αυτό που περάσαμε και είναι λογικό. Ο κόσμος και ο κάθε πολιτιστικός φορέας είναι φυσικό επακόλουθο να είναι συγκρατημένος οικονομικά, όμως αυτό που βλέπω και που επικοινωνώ, είναι πως όλοι διψάνε για διασκέδαση και για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Τέλος, σίγουρα η οικονομική κρίση υπάρχει, τη βιώνουμε όλοι καθημερινά, από εκεί και πέρα, αισιοδοξώ ότι με υπομονή, πολύ δουλειά και αισιοδοξία θα υπερβούμε και αυτό το δύσκολο μονοπάτι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.