Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 18/6/2022, 5:37 μ.μ.

Συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης 
- Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του να καλλιεργεί 35 δενδρύλλιακάνναβης, ύψους έως 110 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν καικατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 3,3γραμμαρίων.

- Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή της οικίας του 12 δενδρύλλιακάνναβης ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης 21 γραμμαρίων που βρέθηκε στην κατοχή του και 250 σπόροι κάνναβης που απέκρυπτε στην οικία του.

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

 

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, θα εορτασθεί η «Hμέρα προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ημέρα που η Πολιτεία καθιέρωσε για την επιβράβευση και αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα του εορτασμού ανά Περιφερειακή Ενότητα θα έχει ως εξής:

Ημαθία
Ώρα 09.45: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Βέροια.

Κιλκίς
Ώρα 10.30: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κιλκίς.

Πέλλα
Ώρα 09.45: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Έδεσσα.

Πιερία
Ώρα 11.00: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη.

Σέρρες
Ώρα 10:00: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών.

Χαλκιδική
Ώρα 10.15: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο.

Στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών και οχημάτων



Η επισταμένη έρευνα και η συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών και οχημάτων, καθώς και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 24, 22, 27 και 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες από μέσα Μαΐου του τρέχοντος έτους ενώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε κλοπές κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης προέβησαν σε έξι διαρρήξεις οικιών, μία κλοπή οχήματος, δύο διαρρήξεις αυτοκινήτων και τρεις κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, στις περιοχές Τριαδίου, Πεύκων, Ασβεστοχωρίου και Πυλαίας.

Για τις μετακινήσεις τους προς και από τα σημεία των εγκληματικών τους ενεργειών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Πρωινές ώρες χθες (17-06-2022) αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές Ευόσμου, Διαβατών και Μενεμένης όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, καθώς και το «επιχειρησιακό» όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες πράξεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 22χρονος, ο 27χρονος και ο 26χρονος έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικά ληστειών και κλοπών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας παράνομης υιοθεσίας παιδιού

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία, οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων εμπλεκομένων και στην ταυτοποίηση δύο ακόμη ατόμων.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς 61 (δικηγόρος), 49 και 47 (αντρόγυνο) ετών και τρεις αλλοδαπούς 38, 37 (ζευγάρι) και 58 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίζεται κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις σχετικά με υιοθεσία ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αντρόγυνο απευθύνθηκε στον δικηγόρο προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε η 38χρονη την 12-06-2022 σε νοσοκομείο της πόλης συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι του χρηματικό ποσού των 17.000-19.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι χθες (17-06-2022) το αντρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των μεσολαβητών.

Από το σύνολο της έρευνας προέκυψε ότι ο δικηγόρος από κοινού με τον 58χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, είχαν οργανωθεί προκειμένου να μεσολαβήσουν παράνομα στην υιοθεσία του παιδιού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις μεσολαβήσεων. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 58χρονου έχει σχηματισθεί και στο παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.