Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 17/6/2022, 5:14 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (15 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, 2 συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 23 γραμμαρίων, 3 ναρκωτικά δισκία, 1 κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ. Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 35χρονος ημεδαπός για διαρρήξεις οχημάτων και καταστήματος στην περιοχή της Περαίας

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη 35χρονου ημεδαπού από περιπολούντες αστυνομικούς του Α.Τ. Θερμαϊκού και η περαιτέρω έρευνα συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων διαρρήξεων οχημάτων και καταστήματος στην περιοχή της Περαίας.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που είχε διαρρήξει δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην ανωτέρω περιοχή, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ξημερώματα της ίδιας ημέρας διέρρηξε και αποπειράθηκε να διαρρήξει επιπλέον έξι οχήματα και ένα κατάστημα, καθώς επίσης εντός του Μαΐου του τρέχοντος έτους διέρρηξε ακόμη δύο οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε αντικείμενα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού οδήγησε στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 26-08-2021 στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί ηλικίας 30, 41 και 40 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης προσέγγισαν αυτοκίνητο με οδηγό 34χρονο και συνοδηγό 29χρονο ημεδαπούς και πυροβόλησαν με πιστόλι προς το όχημά τους, χωρίς ωστόσο να τους τραυματίσουν.

Σημειώνεται ότι οι δράστες κρατούνται προσωρινά σε καταστήματα κράτησης δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων για υπόθεση εκβίασης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη αλλοδαπού για ληστείες και σωματικές βλάβες με χρήση αιχμηρού αντικειμένου σε βάρος δύο ομοεθνών του

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (15-06-2022) έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας «Ζ», 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε περιστατικά ληστειών και σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ομοεθνών του στην περιοχή του Μνημείου Λευκού Πύργου.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 26χρονος απογευματινές ώρες χθες στην προαναφερόμενη περιοχή, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε από δύο ομοεθνείς του 26 και 31 ετών τα κινητά τους τηλέφωνα, τραυματίζοντάς τους.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:ένα μαχαίρι,
μικροποσότητα κάνναβης και
το κινητό τηλέφωνο που αφαίρεσε από τον 31χρονο.

Οι παθόντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύονται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (4) ανηλίκων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για (23) αξιόποινες πράξεις σε μικρότερά τους παιδιά

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για αξιόποινες πράξεις εναντίον ανηλίκων, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2021 – αρχές Φεβρουαρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων νεαρών ημεδαπών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις τελευταίοι, ενεργώντας άλλες φορές κατά μόνας και άλλες από κοινού, είτε σε σχολικά συγκροτήματα, είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ίντερνετ καφέ), ακόμη και σε οικίες, εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, απαιτούσαν και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με απειλή αλλά και χρήση σωματικής βίας, ακόμα και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η πρόκληση σωματικών βλαβών στα θύματά τους ως αντίποινα για τη μη καταβολή των απαιτούμενων από τους ίδιους χρημάτων. Επιπρόσθετα, τους εξανάγκαζαν σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων προκειμένου να καλύψουν τις χρηματικές τους απαιτήσεις.

Πέραν των προαναφερομένων, σε μία περίπτωση, ασκώντας ψυχολογική πίεση σε ανήλικη, την υποχρέωσαν σε χρήση κάνναβης με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ κατά τη συναναστροφή τους μαζί της τους θερινούς μήνες του 2021, της απηύθυναν υποτιμητικά σχόλια για το σώμα της.

Μεταξύ άλλων, ένας εκ των κατηγορουμένων οδήγησε ανήλικο παθόντα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου προσπάθησε, ανεπιτυχώς λόγω της αντίδρασης του παθόντα, να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απόλυτα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν σε ανήλικους και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές, ενημερώνει και προτείνει:Όταν εντοπίζετε ή αντιμετωπίζετε παρόμοιες συμπεριφορές απομακρυνθείτε και αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος όπου υπάρχει επιτήρηση από ενήλικο ή βρίσκονται και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν βοήθεια, αν χρειαστεί.Μιλήστε σε έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε (γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ.)Μπορείτε να καταγγείλετε τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές.

Και πάντα να θυμάστε:Δεν είστε μόνοι
Δεν φταίτε εσείς
Μπορείτε να το σταματήσετε.

Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας www . hellenicpolice . gr στο πεδίο “Οδηγός του πολίτη”.

Αυτόφωρες συλλήψεις (25) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι πέντε (25) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
(2) άτομα για περίπτωση κλοπής.
(1) άτομο διότι κατείχε και χρησιμοποιούσε πλαστό έγγραφο προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό και
(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα και
(12) άτομα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.