Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 15/6/2020, 5:25 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (14 Ιουνίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, 2 αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

11 μικροδέματα με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 10,4 γραμμαρίων,
55,6 γραμμάρια κάνναβης,
2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
το χρηματικό ποσό των 205 ευρώ και
4 κινητά τηλέφωνα.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα και σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί. 

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στο όχημα που οδήγουσε διαπιστώθηκε να είχε επιβιβάσει 6 αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας για 9 κλοπές από αποθήκες αγροκτημάτων σε χωριά της Ημαθίας

Συνελήφθη προχθές (13 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, για κλοπές από αποθήκες αγροκτημάτων, που έγιναν τον τελευταίο μήνα σε χωριά της Ημαθίας.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που έγινε σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, βρέθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και αγροτικά μηχανήματα, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από 2 αποθήκες αγροκτημάτων σε περιοχή της Ημαθίας, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα, ενεργώντας μαζί με άγνωστο συνεργό του και χρησιμοποιώντας όχημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, διέπραξαν ακόμα 7 κλοπές από αποθήκες αγροκτημάτων, αφαιρώντας διάφορα εργαλεία και αγροτικά μηχανήματα.

Η λεία τους ξεπερνά τις 8.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του άγνωστου συνεργού του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Συλλήψεις τριών ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό , προσωπικό του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μεσημεριανές ώρες χθες (14-06-2022), εντόπισαν στην Ε.Ο Ρεντίνας – Λαγκαδά, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 29χρονο αλλοδαπό, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά τεσσάρων ομοεθνών του, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, ενώ όλοι (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού) στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, στην περιοχή των Λαγυνών, εντοπίστηκαν δύο ακόμη οχήματα που σχετίζονται με παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, ενώ προσήχθησαν και συνελήφθησαν οι αλλοδαποί οδηγοί τους ηλικίας 31 και 20 ετών.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων στις περιοχές Αμπελοκήπων και Μενεμένης

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων οχημάτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τέλη Ιανουαρίου 2022, διέρρηξε πέντε (5) οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των κατόχων τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (9) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη εννέα (9) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.
(1) άτομο διότι κατείχε και χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό και
(2) άτομα δυνάμει ενταλμάτων για διάφορα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης στην οδό Διαγόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 16 Ιουνίου και την Παρασκευή 17 Ιουνίου κατά τις ώρες 06:30 έως 18:00 έκαστης ημέρας, θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Διαγόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, από την έξοδο Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα:

1. Την Πέμπτη (16/6/2022) θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Διαγόρα, στο ρεύμα πορείας από την οδό Γρ. Λαμπράκη προς την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, από την συμβολή της με την οδό Γρ. Λαμπράκη έως την συμβολή της με τους κλάδους εισόδου προς την Περιφερειακή οδό (δυτικά και ανατολικά).

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Πρωτογένους, Ολύνθου και από τους γύρω δρόμους της περιοχής. (Η κίνηση των οχημάτων προς Περιφερειακή οδό θα διεξάγεται μέσω των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αθ. Σταγειρίτη).

2. Την Παρασκευή (17/6/2022) θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Διαγόρα, στο ρεύμα πορείας από την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης προς την οδό Γρ. Λαμπράκη, από την συμβολή της με τον Κλάδο Εξόδου της Περιφερειακής Οδού (προς Διαγόρα - Γρ. Λαμπράκη) έως την συμβολή της με την οδό Γρ. Λαμπράκη.

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Τυρολόης, Ολύνθου και από τους γύρω δρόμους της περιοχής. (Η κίνηση των οχημάτων της Περιφερειακής Οδού, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, θα διεξάγεται μέσω των οδών Αθ. Σταγειρίτη και Γρ. Λαμπράκη. Η κίνηση των οχημάτων της Περιφερειακής οδού, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, θα διεξάγεται μέσω του κλάδου εξόδου Τριανδρίας και της οδού Κατσιμίδη).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.