Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Το Γ.Ν.Θ. “ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ” κλονίζεται


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σήμερα Τρίτη 24 Μαϊου 2022, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελούμενο από το Βουλευτή υπεύθυνο του Κ.Τ.Ε. Υγείας Γιώργο Φραγγίδη και το μέλος της γραμματείας του Τομέα Υγείας Γιώργο Τρελόπουλο επισκέφτηκε το Νοσοκομείο “ Γ. Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα που παρουσιάζει είναι τεράστια σε σχέση με τη λειτουργία του, εξ ’ αιτίας της υποστελέχωσης σημαντικών κλινικών.

Η κλινική Ω.Ρ.Λ. με πολύ σημαντική και εξειδικευμένη προσφορά σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, κινδυνεύει να διακόψει τη λειτουργία της, αφού από τις έξι οργανικές θέσεις οι πέντε είναι κενές με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες των ασθενών.

Η Β΄ χειρουργική κλινική του Ε.Σ.Υ. έχοντας σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού παραμένει ακόμη κλειστή εδώ και τρεις εβδομάδες, αφού είχε χαρακτηριστεί κλινική covid, σήμερα δεν εξυπηρετεί κανένα περιστατικό covid.

Και βέβαια είναι θλιβερό η πνευμονολογική κλινική του δευτέρου ορόφου, όπου καταγράφηκαν θύματα από την πυρκαγιά της 6ης Απριλίου, να παραμένει ερμητικά κλειστή με εμφανή τα αποκαΐδια και τη μυρωδιά του καμένου.

Αλήθεια, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η αδιαφορία των υπευθύνων;

Ως πότε θα ακούμε μεγάλα λόγια, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο από το Υπουργείο Υγείας;

Ως πότε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας θα ταλαιπωρούνται σε νοσοκομεία μεγέθους “ Γ. Παπανικολάου” με τόσο σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης ;

Το αρμόδιο Υπουργείο και οι υπεύθυνοι ας αφήσουν τις υποσχέσεις, ας πάψουν να απαξιώνουν το Ε.Σ.Υ. και να εγκύψουν στα προβλήματα του Νοσοκομείου προκει μένου να δοθούν άμεσες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.