Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Eγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ζωής Τζήμητρα με τίτλο “Θαλασσογραφία”

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια υπέροχη βραδιά έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ζωής Τζήμητρα με τίτλο “Θαλασσογραφία” τη Δευτέρα 23 Μαίου 2022 στην Τέχνη.

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια καραντίνας, ο εκθεσιακός χώρος της Τέχνης υποδέχθηκε ξανά τον κόσμο του, γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα που είχαν ανάγκη να δούν και να γευτούν τέχνη και ομορφιά, με αφετηρία την έκθεση της Ζωής, μιας γυναίκας που ζει, εργάζεται και δημιουργεί στο Κιλκίς.

Πολλοί Κιλκισιώτες/ισσες και όχι μόνο απόλαυσαν τις πανέμορφες θαλασσογραφίες, που όπως ανέφερε η υπεύθυνη εικαστικών της Τέχνης, Μαίρη Σαραντοπούλου, ξεχωρίζουν για τη δυσκολία του υλικού τους, (ως λάδια έχουν χρονοβόρα και ιδιαίτερη επεξεργασία), το ανάγλυφό τους και την ιδιαίτερη υδάτινη παρουσία σε αποχρώσεις άλλοτε λαμπερές άλλοτε συννεφιασμένες και άλλοτε γεμάτες φουρτούνα.

Η ίδια η Ζωή Τζήμητρα, αναφέρθηκε στην ανάγκη της να μεταδώσει μέσα από τα έργα της τη χαλάρωση, την ηρεμία αλλά και τη νοσταλγία που δημιουργεί η εικόνα ενός θαλασσινού τοπίου αλλά και του κοινού μας τόπου των καλοκαιριών, των διακοπών και των ταξιδιών.

Όλα θύμιζαν και μύριζαν θάλασσα, από τα εδέσματα που επέλεξε η Ζωή, γαριδούλες και σολομό, το τσιπουράκι και το παγωμένο κρασάκι Αιδαρίνη μέχρι τις χαρτοπετσετούλες με τις άγκυρες και την υπέροχη μουσική του Θοδωρή Αλεξανδρίδη που συνόδεψε όλη τη βραδιά με τραγούδια που μας προσγείωναν κατευθείαν στην παραλία.

Η έκθεση «Θαλασσογραφία» θα παραμείνει ανοικτή για τους επισκέπτες έως τις 29 Μαίου 2022 καθημερινά 19:00-21:00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 11:00-13.00 και 19:00-21.00.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.