Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Η θεατρική ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά

Ανακοίνωση θεατρικής ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Οι μαθήτριες και μαθητές, μέλη της θεατρικής ομάδας του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, που παρουσιάσαμε το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη, και η υπεύθυνη καθηγήτρια Ελένη Λιαρετίδου,

Ευχαριστούμε ολόθερμα

όλες και όλους, όσες/-οι εργάστηκαν ή συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των θεατρικών μας παραστάσεων:

Τον κύριο Κωνσταντίνο Γεωργουσόπουλο, συγγραφέα και κριτικό θεάτρου, που απλόχερα μας παραχώρησε τη μετάφραση των «Τρωάδων» για την παράστασή μας.

Την Διευθύντρια του σχολείου μας, κα. Αικατερίνη Ρώσσιου που υπερέβαλε των τυπικών καθηκόντων της και στάθηκε σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας και υλοποίησης πολύτιμη αρωγός της όλης προσπάθειας, εργαζόμενη σε ο,τιδήποτε είχαμε ανάγκη.

Τον Δήμο Κιλκίς και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Κυριακίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη για την ηθική και υλική στήριξη που μας παρείχαν, την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου για τις ανάγκες της παράστασής και τη δυνατότητα υλοποίησης της τρίτης παράστασής υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς καθώς και για την ένταξη της παράστασής μας στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων» 2022.

Τη μουσικό και σοπράνο Βασιλική Βαϊούλη, που ανέλαβε τη μουσική επένδυση της παράστασης, με πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές των χορικών ασμάτων και δίδαξε την εκτέλεσή τους στις μαθήτριες.

Τις καθηγήτριες Άννα Μπαδήλα και Άννα Μαρία Παναγιωτίδου που πρόσφεραν πολυεπίπεδα στην ετοιμασία και υλοποίηση της παράστασης και επιπλέον ανέλαβαν, η Άννα Μπαδήλα την οικονομική διαχείριση των αναγκών της παράστασης και η Άννα Μαρία Παναγιωτίδου την επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες στο πλαίσιο και της συμμετοχής μας στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ αρχαίου δράματος στη Μεσσήνη · τον καθηγητή Νίκο Καρακάση που υποστήριξε την ψηφιακή προβολή της δράσης της ομάδας· την Αναστασία Γαζέπη για τη συνδρομή της στην ετοιμασία του προγράμματος και την Ζωή Κατσαμάκη για την βοήθεια της στην υποδοχή τις ημέρες των παραστάσεων.

Το Σωματείο OMNES Κιλκίς που έγινε χορηγός της αφίσας , πρόσφερε σωσίβια Σύρων προσφύγων του 2016 και οπτικό υλικό στη σκηνογραφική προοικονομία, υποστήριξε τις ενέργειες για την παρακολούθηση της παράστασης από πρόσφυγες μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Τον Απόστολο Τσουκαλά, στέλεχος του σωματείου OMNES, που βιντεοσκόπησε την παράσταση.

Την Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς για την αρωγή της, άλλη μια φορά στις ανάγκες του φροντιστηρίου.

Την σκηνογράφο-ενδυματολόγο Άννα Μαρία Αγγελίδου που σχεδίασε τα γυναικεία κοστούμια και έδωσε πολύτιμες υποδείξεις για τη σκευή της παράστασης.

Τον φίλο Όμηρο Κοντό που έφτιαξε και φρόντισε το βίντεο για την συμμετοχή μας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ αρχαίου νεανικού Δράματος στην αρχαία Μεσσήνη και βιντεοσκόπησε την παράσταση.

Τη δημοσιογράφο Πάολα Χαραλαμπίδου και το μαθητή του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς Γιώργο Καπίδη, για την φωτογραφική κάλυψη της συνολικής δράσης της ομάδας.

Τις φίλες της ομάδας Δέσποινα Δουλκερίδου, Ελίνα Ιωσηφίδου, Μαρία Κιορπελίδου και Νίκη Τσούκα που δημιούργησαν τα γυναικεία κοστούμια δουλεύοντας με πάθος και αφοσίωση.

Τις μαθήτριες της Γ΄λυκείου Κωνσταντίνα Καουσλίδου και Παρασκευή Βαλσαμίδου που βοήθησαν στην κόμμωση και στο μακιγιάζ, και την παλιά μαθήτρια του σχολείου μας Δέσποινα-Βαλεντίνα Ζάη που βοήθησε πολύπτυχα στην προετοιμασία και στις παραστάσεις.

Την εταιρεία URISMAC S.A για την οικονομική στήριξη που μας προσέφερε.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κιλκίς καθώς και τους δύο γενναιόδωρους χορηγούς, που ενίσχυσαν οικονομικά τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ της Μεσσήνης.

Την κα. Χριστίνα Λαΐδου και το κατάστημα Button & More για την προσφορά διακοσμητικών υλικών για τα κοστούμια.

Το κατάστημα καλλυντικών «Καλογιάννης» που μας πρόσφερε υλικά για τις ανάγκες του μακιγιάζ.

Τις μητέρες μαθητριών, κυρίες Σουλτάνα Γιαννούλη, Αθηνά Καβατσικλή, Αναστασία Τσούκα και Χρύσα Γρηγοριάδου που ανέλαβαν την «τροφοδοσία» των παιδιών στη γενική πρόβα και στις παραστάσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland για τη διαδικτυακή διάχυση της παράστασής μας ως δραστηριότητας συμπερίληψης μαθητών προσφύγων.

Ξεχωριστά ευχαριστούμε καθεμιά και καθένα από τους κατοίκους του Κιλκίς, αλλά και συνολικά την κοινωνία της πόλης μας και όχι μόνο, που με περισσή αγάπη αγκάλιασε τη δουλειά μας «γεμίζοντας» για τρεις βραδιές το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε

Τον Δήμο Μεσσήνης για τη διοργάνωση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα πολιτισμού Δήμου Μεσσήνης κ. Γεώργιο Δαβίλλα, την κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου, αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Απασχόλησης, και την κα. Νέλλη Κουβελάκη, Πρόεδρο της εταιρείας ΦΑΟΣ Κοιν.Σεπ., που φρόντισαν με αγάπη τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ και τη φιλοξενία μας στη Μεσσήνη, καθώς και το Ξενοδοχείο «Μεσσήνη» για τις άριστες συνθήκες και υπηρεσίες στη διαμονή μας και τον Τέως Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης, κ. Δημήτρη Κουβελάκη, που μας πρόσφερε αναμνηστικά της δραστηριότητας του Συλλόγου.

Την κα. Χριστίνα Ζώνιου, σκηνοθέτρια, θεατροπαιδαγωγό, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την υποδοχή και την ξενάγηση της ομάδας μας στο παραπάνω τμήμα.

Τέλος ξεχωριστό «ευχαριστούμε» οφείλουμε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τη σημαντική προβολή της δουλειάς μας τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια και μετά τις παραστάσεις που δώσαμε στην πόλη και στην αρχαία Μεσσήνη.

Για τα μέλη της θεατρικής ομάδας
Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Ελένη Λιαρετίδου


Υ. Γ. Η παράσταση Ευριπίδη « Τρωάδες» της θεατρικής ομάδας του 2ου Πειραματικού ΓΕ.Λ. Κιλκίς θα επαναληφθεί στο πλαίσιο εορτασμού των «Ελευθερίων» 2022, στις 23 Ιουνίου 2022, στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου, 9.30 μ.μ., υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.