Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (2/5/2022)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
81η Επέτειος της Μάχης των Ευζώνων
Στις 29 Απριλίου 2022 τιμήθηκε στους Ευζώνους, η 81η Επέτειος της ομώνυμης Μάχης της 25ης Απριλίου του 1941. Στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία του χωριού εψάλη επιμνημόσυνος δέηση χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνος.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Θωμαή Σιδηροπούλου απόγονο ενός εκ των πεσόντων.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, και ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση, επίσης παρέστησαν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν. Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού Γιάννης Συμεωνίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ.Π Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευζώνων Νικόδημος Τσανικίδης, ο διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Στεφανίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Κιλκίς Δημήτριος Μικρός, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Πυραγός Αλέξανδρος Ταρινίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ευζώνων Γρηγόριος Χατζηπρόϊος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολίτες.

Μήνυμα δημάρχου για την μάχη των Ευζώνων

Τιμούμε την 81η επέτειο της μάχης των Ευζώνων η οποία ήταν η πρώτη αντιστασιακή πράξη της κατοχής.

Εκείνες τις πρώτες ημέρες της Γερμανικής εισβολής και ενώ ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε παγωμένη τα γεγονότα, οι ακρίτες των Ευζώνων και των διπλανών χωριών, αντιστάθηκαν ηρωϊκά στην εισβολή των Βουλγάρων συνεργατών του Άξονα.

Πλήρωσαν τις συνέπειες των πράξεων τους με απώλειες ανθρώπινων ζωών, τραυματισμούς, βασανιστήρια, ενώ την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων.

Σήμερα 81 χρόνια μετά, μνημονεύουμε τις θυσίες και το αδάμαστο πνεύμα εκείνων των προγόνων μας, που έθεσαν πάνω από όλα την υπεράσπιση της τιμής και της εθνικής τους αξιοπρέπειας.

Αιωνία τους η μνήμη.

Παρουσία Δημάρχου Παιονίας, έπειτα από πρόσκληση της 33 ΜΚ ΤΑΞ ΠΖ στον Εορτασμό του Αγίου Γεωργίου Προστάτη του Πεζικού στο Στρατόπεδο "ΥΠΤΓΟΥ ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ Β" στο 525 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού


Με μπλε χρώμα φωτίστηκε το Δημαρχείο Παιονίας για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

Ο Δήμος Παιονίας υποστηρίζοντας το Make-A-Wish - Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και συμβάλλοντας στην διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγώγησε το Δημαρχείο στο Πολύκαστρο στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish.

Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού και το βράδυ της Παρασκευής, 29 Απριλίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής θα είναι ξεχωριστή.

Ο δήμαρχος Παιονίας για αυτή την ημέρα δήλωσε: «Εύχομαι σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες να μην χάσουν την ελπίδα και το χαμόγελο τους. Με οδηγό την υπομονή και την ψυχική τους δύναμη να βγουν νικητές στη ζωή».

Δήλωση Κ. Σιωνίδη για την είσπραξη υπέρ των δήμων των ανείσπρακτων παραβάσεων Κ.Ο.Κ.

"Με ικανοποίηση δεχθήκαμε την  ανακοίνωση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Φλώρινας, σχετικά με την  σύσταση φορέα που θα δραστηριοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας με αντικείμενο τον έλεγχο των διακινούμενων εμπορευμάτων, το ΚΤΕΟ των διερχόμενων οχημάτων και την είσπραξη υπέρ των δήμων των ανείσπρακτων παραβάσεων Κ.Ο.Κ.

Με την λειτουργία αυτής της υπηρεσίας οι δήμοι της παραμεθορίου όπως ο δικός μας δήμος Παιονίας, θα ωφεληθούν πολλαπλά καθότι οι έλεγχοι    θα περιορίσουν το  παραεμπόριο ,θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια  και θα επιδράσουν θετικά στα έσοδα των δήμων.

Είναι αδιανόητο οι Έλληνες οδηγοί να τηρούν τον νόμο και να πληρώνουν πρόστιμα από παραβάσεις ΚΟΚ και ταυτόχρονα οι αλλοδαποί διερχόμενοι οδηγοί να απολαμβάνουν ένα καθεστώς ατιμωρησίας."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.