Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Διήμερη επίσκεψη της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στο νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» 

Διήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 15 και αύριο Σάββατο 16 Απριλίου κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου που αναπτύσσει με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και των τακτικών επισκέψεων σε χώρους παραγωγής.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ο γιατρός και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, ο συντονιστής Χρόνης Μακρίδης, καθώς και τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης από την περιοχή του Κιλκίς Δημήτρης Βαφειάδης, Στέφανος Μάλγαρης, Φίλιππος Κοτανίδης και Δημήτρης Τερζίδης.

Το πρόγραμμα της σημερινής περιοδείας περιελάβανε επίσκεψη στην επιχείρηση παραγωγής και επεξεργασίας μανιταριών «Κεχαγιάς Α.Ε.» στο Πεδινό Κιλκίς.

Ακολούθησε επίσκεψη στην κτηνοτροφική μονάδα «Μαδαράκης Ο.Ε.» στο Δαφνοχώρι Κικλίς και στο Κέντρο Παραγωγής Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕ.Π.Π.Υ.Ε.Λ.) στην Κρηστώνη Κιλκίς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ε.Α.Σ.Θ. Θεσσαλονίκης (παράρτημα Κιλκίς), όπου έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της Χρήστο Τσιχήτα. Ακολούθησε επίσκεψη στην εταιρεία παραγωγής και εμπορίας δημητριακών -σποροπαραγωγής Εuroagro στο Χέρσο Κιλκίς και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις και σε άλλες μονάδες του αγροτοδιατροφικού τομέα στην βιομηχανική περιοχή του Σταυροχωρίου του Κιλκίς.

Τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο 16 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πρότυπη βιομηχανία γάλακτος ΛΥΚΑ στο Βαφειοχώρι Κιλκίς, καθώς και στην κτηνοτροφική μονάδα του Παύλου Κουφάκη.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο Θωμά Καρυπίδη και ομάδα κτηνοτροφών της Παιονίας και συνάντηση με το συνεταιρισμό καστανοπαραγωγών Παιονίας και άλλους παραγωγούς της περιοχής στην Γουμένισσα. Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Παιονίας, Ευάγγελος Νίτσης και Σάκης Τζούρτζος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρία Αφοί Πελτεκιάδη «Ροδώνας Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια της ροδιάς και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο οινοποιείο «Βαλτάρα».

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

«Με την επίσκεψη και τις συναντήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έπειτα από εκείνες στην Π.Ε. Ημαθίας και την Π.Ε. Πέλλας, ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο επαφών με τους ανθρώπους του αγροδιατροφικού τομέα στην Κ. Μακεδονία, μετά το ξέσπασμα της τελευταίας κρίσης. Θα ακολουθήσουν, μετά το Πάσχα, οι αντίστοιχες συναντήσεις και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Το συμπέρασμα είναι, δυστυχώς, απογοητευτικό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εκτίναξη του κόστους της ενέργειας, των πρώτων υλών, των ζωοτροφών και όλων των αναγκαίων εφοδίων, σε συνδυασμό με την πτώση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και τις συνέπειες του πολέμου καθιστούν επισφαλή ακόμη και την απλή επιβίωση των παραγωγικών μονάδων.

Η πολιτεία, αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αδρανούν και αδιαφορούν. Μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι, αλλά το θέμα δεν προσφέρεται για χολυγουντιανά σώου και, κατά συνέπεια, δεν ασχολούνται. Εμείς, ως «Πράξεις για τη Μακεδονία», καταθέτουμε άμεσα αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης στον αγροδιατροφικό τομέα.

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συζητήσαμε αναλυτικά τα ζητήματα αυτά» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου μετά την ολοκλήρωση της διήμερης εξόρμησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.