Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Λίμνη Δοϊράνη: Ένα στολίδι του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Όσο και να περιγράψεις την λίμνη Δοϊράνη με λόγια και φωτογραφίες, τίποτα δεν μπορείς να μεταφέρεις αν δεν είσαι δίπλα της.

Συντροφιά στον περίπατο, σου κρατούν τα βήματα σου έτσι όπως ακούγονται αργά στην μεγάλη εξέδρα, και σου δίνουν την ευκαιρία να σκεφτείς αφήνοντας ελεύθερο το βλέμμα στην μεγάλη πρόκληση.

Αν δεν σου αρέσει αυτός ο κόσμος άλλαξε τον, και αν δεν μπορείς άκου μόνο το πέταγμα των πουλιών δίπλα στα ήρεμα νερά της.

Ο Ήλιος χάνεται μέσα σε ένα παράξενο κύμα σκόνης έτσι όπως παρατηρώ το υπέροχο τοπίο με την φαντασία να πλέκει τα δικά της παιχνίδια.

Μοιάζει με ενυδρείο που περπατάς δίπλα στα μονοπάτια του.

Μοιάζει με καθρέφτη να δεις το πρόσωπο σου.

Να βάλεις το χέρι σου στα γαλάζια χρώματα της και να φτιάξεις ένα δικό σου διαφορετικό ταξίδι, ανάσα ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Δύο κορίτσια μπαίνουν αυθόρμητα στο τοπίο, ένα δειλινό χρωματίζει και μαγεύει όσους έχουν ακόμη το προνόμιο να νιώθουν ρομαντικοί.

Η Λίμνη Δοΐράνη στολίζει τον τόπο μας.

Οι ιδιαίτερες βάρκες σε μια άκρη συμπληρώνουν την ομορφιά της.

Η μεγάλη αποβάθρα με τα παγκάκια και τους φανοστάτες χαρίζουν μια εποχή να ονειρευτείς να χαμογελάσεις να νιώσεις ότι η φύση έχει την δύναμη να σε κάνει να αγαπήσεις.















1 σχόλιο:

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ19 Απριλίου 2022 στις 1:25 π.μ.

    Κυρία Σωτηριάδου , έχετε κολυμπήσει στη Δοϊράνη ; Αν όχι τολμήστε το..! Δεν είναι πίνακας ζωγραφικής η Δοϊράνη.. Είναι η δυνατότητα να απολαύσει κανείς το νερό...Να κολυμπήσει στη λίμνη.... Άθελά σας αφαιρείτε , όχι μόνο εσείς , αλλά σχεδόν όλοι όσοι αναφέρονται στη λίμνη Δοϊράνη, την ύπαρξη της δυνατότητας για απόλαυση του νερού όχι μόνο από τα πουλιά αλλά και από τον άνθρωπο... Η λίμνη πρέπει να αποκτήσει ζωή με το να γίνει χώρος κολύμβησης.... Ούτε 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Κιλκίς... Πως σας ακούγεται ; Πάμε για μπάνιο στη Δοϊράνη λοιπόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.