Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Σαν σήμερα, πριν 55 χρόνια

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η μνήμη της ιστορίας ενός λαού προασπίζει την κοινωνία από την επανάληψη των ίδιων λαθών. Η 21η Απριλίου 1967 οφείλει να παραμένει ζωντανή στις ιστορικές μας αναφορές, όχι μόνο για να περιορίζεται σ’ έναν επετειακό καταγγελτικό λόγο, που εξαντλείται στην καταδίκη συγκεκριμένων ενόχων.

Η επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν η τελευταία πράξη μιας ζοφερής περιόδου, που επικρατούσε από τις αρχές του εικοστού αιώνα και ήθελε τον λαό μας να ζει με τον φόβο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον στρατό. Ο τελευταίος ήταν έτοιμος να καταλύσει τη Δημοκρατία προς «υπεράσπισιν της καθεστηκυίας τάξεως».

Πενήντα πέντε χρόνια από τότε που ανεστάλησαν τα δημοκρατικά δικαιώματα, συνεχίζουμε να θυμόμαστε και να εξοπλιζόμαστε με την πολιτική ωριμότητα που οφείλει να διαθέτει ο κάθε πολίτης, προκειμένου να διακρίνει και να απομονώνει λογικές που νοσταλγούν το σκοτάδι, επωάζοντας το αυγό του φιδιού.

Σήμερα δεν κινδυνεύουμε από εκτροπή του πολιτεύματος. Σημερινός αντίπαλος της ελληνικής κοινωνίας είναι η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, που συχνά λησμονεί ότι είναι πρόεδρος μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και αντιμετωπίζει τα καθημερινά μας προβλήματα με καθεστωτική λογική, χωρίς αυτοκριτική και λογοδοσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να υποχωρήσει και καλεί όλους τους συμπολίτες, που βιώνουν μια διαρκή αβεβαιότητα σε δικαιώματα και ελπίδα, να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα απαλλαγής της Πατρίδας μας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Μια κυβέρνηση ανάξια να τιμήσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα, που πίστεψε και διαψεύστηκε.

Μοναδική διέξοδος οι εκλογές, μοναδικό όπλο η ψήφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.