Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Επάξια εκπροσώπηση του Κιλκίς στις Εορτές Εξόδου 2022 του Μεσολογγίου

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Με περηφάνια ανακοινώνουμε την επάξια εκπροσώπηση του τόπου και της ιστορίας μας στις Εορτές Εξόδου 2022 του Δήμου Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, μέσα από την παραχώρηση πιστού αντιγράφου γυναικείας φορεσιάς υψηλής τεχνοτροπίας και βαρύτητας από το βεστιάριο της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες". 

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πομπής από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα προς το Ταφείο των Εξοδιτών στο Μεσολόγγι, η Γυναικεία Ποντιακή Φορεσιά παρέλασε σε περίοπτη θέση ανάμεσα σε επιλεγμένες φορεσιές αντιπροσωπευτικές όλων των περιοχών της επικράτειας, εκπροσωπώντας επάξια τον νομό μας. 

Η πομπή της 196ης επετείου από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου της 10ης Απριλίου 1826 καλύφθηκε πανελλαδικά από το κρατικό κανάλι και τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των Ενόπλεων Δυνάμεων, της Ακαδημίας Αθηνών, της Πρεσβείας της Ιταλίας ως Τιμώμενης Χώρας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δήμου Καλαμάτας ως Τιμώμενου Αδελφοποιημένου Δήμου, του Πρόεδρου ΚΕΔΕ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και του Δημάρχου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ευχαριστούμε θερμά την φιλόλογο καθηγήτρια στο ΓΕΛ Νεοχωρίου Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, κα. Μαρία Επ. Φωκά, για την πρόσκληση και την υποδειγματική συνεργασία στην μεταφορά και μεταχείριση της πολύτιμης φορεσιάς. Επιπλέον, πολλά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μας στην μαθήτρια του ΓΕΛ Νεοχωρίου, που ενδύθηκε και περπάτησε την φορεσιά μας στην πομπή. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη φορεσιά αποτελεί ευεργεσία της κας. Μελανίας Φουντουκίδου προς της Ένωσή μας, και τιμούμε την προσφορά της με τον πλέον τιμητικό τρόπο προς την ίδια και τους προγόνους της.

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «οι Αργοναύτες» ανταποκρινόμενη στην βαρύτητα των Εορτών, αποδεικνύει την συνέπεια και την απρόσκοπτη παρουσία της στην προώθηση του τόπου μας εκτός των ορίων της πόλης, καθώς και της προβολής της ισχυρής προσφυγικής ταυτότητας του Νομού μας σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.