Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Ομάδα από μέταλλο η ΚουΠα Κιλκίς - Νέα νίκη μέσα στον Πιερικό


Κείμενο, Φωτογραφίες, Video,
Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Αυτή η ομάδα αρνείται να χάσει. Επικράτησε για τέταρτη φορά του Πιερικού Αρχέλαου, στην έδρα του αυτή τη φορά με 66 – 65, και όλα πλέον εξαρτώνται από την ίδια. Η ΚουΠα Κιλκίς έκανε ωστόσο τα εύκολα δύσκολα, μιας και απώλεσε μια διαφορά 19 πόντων (21 – 40), δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλο να διεκδικεί τη νίκη επί ίσοις όροις. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Το 6 – 0 του πρώτου δίλεπτου για τη γηπεδούχο, μετατράπηκε σε 12 - 26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα μας ήταν κυριαρχική, σμπαραλιάζοντας όλα τα αμυντικά τρικ του Πιερικού. Έτρεξε ένα εμφατικό 26 – 6 μέσα σε χρονικό διάστημα 6 λεπτών και έθεσε τις βάσεις για μια περισσότερο εύκολη συνέχεια. Οι παίκτες μας είδαν το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι και με 6/9 τρίποντα σε αυτό το διάστημα προκάλεσαν τεράστιο ψυχολογικό σοκ στον αντίπαλο. 

 Η συνέχεια υπήρξε το ίδιο συναρπαστική για την ομάδα μας που ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου προηγούνταν με 21 – 40! Κάποια αμυντική ολιγωρία στο τελευταίο δίλεπτο έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να μειώσουν σε 26 – 40 τρέχοντας ένα επιμέρους 5 – 0.


Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, όλα άλλαξαν. Η ΚούΠα Κιλκίς θυμήθηκε το κακό της πρόσωπο. Ήταν σαν να μη βγήκε ουσιαστικά στον αγωνιστικό χώρο. Επαναπαύτηκε στο + 14, μια διαφορά που απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί. Τα λάθη επί λαθών (9 για την ακρίβεια), οι επιπόλαιες επιθετικές ενέργειες, η αμυντική αδράνεια η νωχελικότητα, και τα πολλά αδικαιολόγητα νεύρα, έδωσαν το δικαίωμα στον Πιερικό Αρχέλαο να ελπίζει για κάτι καλύτερο.

Οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν τα απανωτά λάθη μας και άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Ο εκνευρισμός που προκλήθηκε στους παίκτες μας βοήθησε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια μείωσης του σκορ από τον αντίπαλο. Οι μόλις 2 πόντοι σε 10 αγωνιστικά λεπτά κόντρα στους 20 του αντιπάλου έφεραν σε δυσχερέστατη θέση την ομάδα μας. Σκορ ημιχρόνου 46 – 42.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το ίδιο ανταγωνιστικό. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν περισσότερο από 7 (49 – 42). Ο μπασκετικός εγωισμός και η φανερή ποιότητα των παικτών μας κράτησαν την ομάδα κοντά στο σκορ και τη διεκδίκηση της νίκης ζωντανή. Οι παίκτες του Πιερικού δεν εκμεταλλεύτηκαν με τη σειρά τους το μομέντουμ του αγώνα και κόλλησαν στην επίθεση. 2’ και 24’’ πριν τη λήξη η ΚουΠα ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ (53 – 54). Το παιχνίδι έγινε γκραν γκινιόλ. Ο Πιερικός επανέκαμψε παίρνοντας το προβάδισμα πηγαίνοντας τη διαφορά στο + 3 με 17,8 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο από μηχανής Θεός, Μπάμπης Ημερίδης. Η μπάλα βρισκόταν στα χέρια του. Το σουτ που επιχείρησε αμέσως μετά την επαναφορά δεν ήταν καλό. Το επιθετικό ριμπάουντ και το άστοχο δίποντο του Θεοδωράκου, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ημερίδη να ξανασουτάρει μετά την πάσα του Συμεών που βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην κατάλληλη θέση. Το δεύτερο σουτ έγινε ξεκάθαρα υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Τι κι αν η μπάλα έκαιγε, τι κι αν ήταν 10 κιλά, τι κι αν παιζόταν ένα ολόκληρο παιχνίδι. Η μπάλα πήρε την τέλεια τροχιά και αναπαύτηκε σαδιστικά στο αντίπαλο διχτάκι.

Η παράταση έδωσε για δεύτερη φορά στη σεζόν τη δυνατότητα στις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους. Η ΚουΠα Κιλκίς έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ομάδα φτιαγμένη από μέταλλο. Το τρίποντο του Σταύρου Τσιλιγκαρίδη έφερε αρχικά τα χαμόγελα στους παίκτες και τους φίλους της ομάδας πηγαίνοντας το σκορ στο 58 - 61. Η ομάδα δέχτηκε τρίποντο στην επόμενη επίθεση και τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τις δυο ομάδες να σκοράρουν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, εκεί όπου η ΚουΠα υπήρξε ψυχραιμότερη στο παιχνίδι φθοράς που εξελίχθηκε (5/6 βολές έναντι 2/4 του αντιπάλου). Ο Μπάμπης ήταν αυτός που με τις δυο βολές ολοκλήρωσε μία άκρως πετυχημένη και καταλυτική εμφάνισή χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Το καλό πρόσωπο της ομάδας κυριάρχησε του κακού. Ο Τζέκιλ νίκησε το Χάιντ και η ΚουΠα έφυγε με το ροζ φύλλο της νίκης. Το μαχητικό πνευμα που επέδειξαν οι παίκτες μας στο τέταρτο δεκάλεπτο και την παράταση έγειρε την πλάστιγγα υπέρ μας. Στα τελευταία 15 λεπτά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ομάδα πάλεψε, τα έδωσε όλα, επικράτησε στη μάχη των ριμπάουντ, μια μάχη που είχε χάσει στις πρώτες τρεις περιόδους, ενώ έδειξε να είναι και πιο ξεκούραστη και περισσότερο ώριμη στις κρίσιμες στιγμές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ


Ήταν ένα παιχνίδι που οι αριθμοί έχουν μικρότερη σημασία από παράγοντες όπως η ψυχή, η θέληση, το πάθος για τη νίκη. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα αν εξαιρέσει κανείς το εφιαλτικό τρίτο δεκάλεπτο και τα 9 λάθη στα οποία υπέπεσε, ξεδίπλωσε όλα τα χαρίσματα που την έκαναν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Όσο αφορά τους αριθμούς, τηρουμένων των αναλογιών και του βαθμού δυσκολίας του ματς, η ομάδα πήρε καλό βαθμό. Τα 11 κλεψίματα και 6 τάπες μαρτυρούν την αμυντική προσήλωση των παικτών και τη μαχητική τους διάθεση.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΗΜΕΡΙΔΗΣ

Ο Μπάμπης δεν πήρε πολλές προσπάθειες σε όλο το παιχνίδι. Τα περισσότερα plays έβγαιναν κυρίως με το Μανούσο, όταν χρειάστηκε ωστόσο ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή πυρός. Σκόραρε 17 (οι 5 τελευταίοι ωστόσο ήταν οι σημαντικότεροι της παρουσίας του μέχρι τώρα στην ομάδα), μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 2 τελικές πάσες, έκλεψε 2 φορές τη μπάλα ενώ άλλες δύο την έκοψε. Παίκτης ορχήστρα για ακόμα μια φορά.

Από κοντά και οι υπόλοιποι τρεις με το Συμεών να αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα ηρεμίας και σταθερότητας για την ομάδα σε άμυνα και επίθεση (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλεψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ) , το Θεοδωράκο ογκόλιθο στην άμυνα να ξοδεύει όλο το απόθεμα της ενέργειάς του κάνοντας double double με 10 πόντους 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 τάπα και κανένα λάθος, και το Μανούσο, να βάζει τη μπάλα με χίλιους τρόπους στο καλάθι, και με ακόμα ένα double double (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ.3 ασίστ και 2 τάπες) με την υπογραφή του.




Μια μάχη σαν κι αυτή είχε δυστυχώς και απώλειες. Περαστικά στον Αλέξανδρο Πατσούρη για το ... παράσημο των τριών σπασμένων δαχτύλων που απέκτησε ύστερα από ακόμα βουτιά αυταπάρνησης για διεκδίκηση μιας χαμένης μπάλας στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι τέσσερις αναμετρήσεις με τον Πιερικό Αρχέλαο, συνοδεύτηκαν από τέσσερις νίκες. Οι δύο ύστερα από πεντάλεπτη παράταση. Η ΚουΠα Κιλκίς είχε για το μεγαλύτερο διάστημα των 850 λεπτών το προβάδισμα έναντι του αντιπάλου, πήρε τις μεγαλύτερες διαφορές τις οποίες λόγω επιπολαιότητας αλλά κακής εκτίμησης των συνθηκών έχανε δίνοντας δικαιώματα και ελπίδα στην ομάδα της Κατερίνης για τη νίκη. Ήταν συνολικά η καλύτερη ομάδα και παρά τα πικρόχολα σχόλια από τις διάφορες Κασσάνδρες, προχωρά για να λύσει και τον επόμενο γρίφο, αυτόν του Άθλου Αλεξάνδρειας και να κλειδώσει την άνοδο. 

Η ΑΗΤΤΗΤΗ ομάδα των 18 νικών της κανονικής περιόδου, που δεν πήρε κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους της (3 ήττες ο Πιερικός, 1 ήττα ο Άθλος) , οφείλει να ολοκληρώσει με επιτυχία και την τελευταία πρόκληση αγνοώντας, σχόλια περί διαιτησίας, βαθμολογίες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της ομάδας που στάθηκε δίπλα της στον εκτός έδρας αγώνα μας. Σας περιμένουμε τώρα όλους το Σάββατο 30 Απριλίου για να γιορτάσουμε τελεσίδικα την άνοδο της αγαπημένης μας ομάδας.


KOUPA KILKIS, ONETEAM, ONEDREAM

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Θεοδωράκος Ν.)

Παπαδόπουλος Σ. 16(2 τρ.), Ημερίδης 17,(2τρ.) Ποζίδης, Παπαδόπουλος Ν., Φιλιππίδης, Πιπερτζής, Θεοδωράκος 10(1τρ.), Πατσούρης 3(1τρ.), Μουστάκας 3, Τσιλιγκαρίδης Σ 3(1τρ.)., Τσιλιγκαρίδης Λ., Μανούσος 14(1τρ.).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 12 - 26 / 26 - 40 / 46 - 42 / 58 – 58 / 65 - 66

Δείτε τα highlights στο παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.