Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ, στο Κιλκίς

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, επισκέφθηκε το Κιλκίς η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κα Elizabeth Lee, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστου Χατζημλάδη . Στην κα Lee η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο παρέθεσε γεύμα εργασίας σε εστιατόριο της πόλης.

Η συνάντηση η οποία γίνεται στα πλαίσια εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου , σημειωτέον είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα (προηγήθηκε αυτή στο Αμερικάνικο Προξενείο τον Ιούλιο του 2021) διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε εγκάρδιο κλίμα συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε την Αμερικανίδα Διπλωμάτη για τις επιχειρηματικές δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, στους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, δίνοντας κυρίως έμφαση στις εξαγωγές.

Παράλληλα επισήμανε για μία ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη να εισαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στο σχέδιο των φορέων των Η.Π.Α αναφορικά με την υλοποίηση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει με κορυφαίες Αμερικάνικες εταιρείες στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία Lee επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της δημιουργίας του Επενδυτικού Οδηγού για Υποψήφιους Επενδυτές, ο οποίος θα παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες και θα απευθύνεται σε υποψήφιους επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν άμεσα τα επενδυτικά τους σχέδια στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τις Βιομηχανικές Περιοχές του Νομού, οι οποίοι ενημέρωσαν την κα Lee, για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Έγινε δε κοινή αναφορά στα προβλήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις της περιοχή μας.

Η Γενική Πρόξενος από την πλευρά της ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την θερμή φιλοξενία και αγκαλιάζοντας την όλη προσπάθεια , εξέφρασε την ειλικρινή της διάθεση για κάθε περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής και την δημιουργία νέων ευκαιριών για όλους.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, οι: Σιωνίδης Κων/νος-Α΄Αντ/δρος, Παπαδόπουλος Ευθύμιος-Γεν. Γραμματέας, Τσέτος Σωτήριος-Υπεύθυνος ΓΕΜΗ, Αμοιρίδης Παναγιώτης-Μέλος ΔΣ, Πάκα Καλλισθένη – Συνεργάτης θεμάτων Ανάπτυξης, Ηλιάδης Γεώργιος-Δκός Προϊστάμενος Παπαδόπουλος Οδυσσέας-Εκπρόσωπος ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. ΑΕ και Δ.Σ. ΓΙΟΥΡΙΜΑΚ ΑΕ, Γιαννούλης Στυλιανός-Εκπρόσωπος Σ.Ε.ΓΑ.Κ. και Πρόεδρος/ΔΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΛΠ ΑΕ και Μαραγκός Λεωνίδας-Εκπρόσωπος ΒΙΟ.ΠΑ. Πολυκάστρου και Μέλος ΔΣ ΝΤΟΠΛΕΡ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.