Αυτή την εβδομάδα, ασχοληθήκαμε κυρίως με τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα στο μάθημα των εικαστικών, αφού είδαμε σχετικό εικονογραφικό υλικό για την επανάσταση του 1821, το συζητήσαμε και το σχολιάσαμε.
Η συζήτηση έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς τα παιδιά εξέφρασαν τις ιδέες τους σχετικά με τον «Πόλεμο» και την «Ειρήνη» τις οποίες και καταγράψαμε. Αξιοποιήσαμε αυτό το υλικό και φτιάξαμε ένα κολλάζ για τον «Πόλεμο» και ένα για την «Ειρήνη» αντίστοιχα.
Τις επόμενες μέρες ακούσαμε και χορέψαμε το «Θούριο» του Ρήγα Φερραίου, το «Να ‘τανε το ’21» του Γιώργου Νταλάρα και το δημοτικό τραγούδι «Μάνα μου τα κλεφτόπουλα». Για να τιμήσουμε τους ήρωες της επανάστασης, αφού μιλήσαμε για την συνεισφορά του καθενός, δημιουργήσαμε ένα κολλάζ τις μορφές των ηρώων.
Επίσης διασκευάσαμε το ποίημα «Τσολιαδάκι», αντικαθιστώντας κάποιες λέξεις με εικόνες και ζωγραφιές για να το κάνουμε πιο θεατρικό και «ζωντανό». Κλείνοντας, φτιάξαμε μια αφίσα με αληθινά φύλλα δάφνης, τιμώντας με τον δικό μας τρόπο την ημέρα της επανάστασης του ’21.
Στο μάθημα του θεάτρου και του μοντέρνου χορού, εστιάσαμε στον κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό με θέμα την φύση. Μιλήσαμε για την εξέλιξη των φυτών και έπειτα το κάθε παιδί ξεχωριστά αυτοσχεδίασε, παρουσιάζοντας με συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής με ήχους της φύσης, την εξέλιξη από σποράκια στο άνθος τους. Παίξαμε παιχνίδια μουσικοκινητικής αγωγής όπου τα παιδιά είχαν δεμένο ένα φανταστικό σχοινί σε διαφορετικά μέρη του σώματος και καθοδηγούνταν από αυτό.
Στο τέλος για χαλάρωση και αποβολή της εβδομαδιαίας έντασης παίξαμε το θεατρικό παιχνίδι "καθρέφτες". Στην ενόργανη δουλέψαμε πιο πολύ στα όργανα μονόζυγο, πολύζυγο και δοκό ισορροπίας, καθώς και σε ασκήσεις ενδυνάμωσης των αρθρώσεων και κυρίως των γονάτων. Στο μάθημα του στίβου κάναμε ασκήσεις ενδυνάμωσης των κάτω άκρων για την αποφυγή τραυματισμών και συντονισμού άνω και κάτω άκρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.