Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Όμορφη και ουσιαστική εκδήλωση στο Πεδινό Κιλκίς αφιερωμένη στην εθνική και θρησκευτική γιορτή της 25ης Μαρτίου

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Κάτω από ένα λαμπερό ήλιο γιόρτασαν οι κάτοικοι του χωριού Πεδινού την Ιστορική ημερομηνία 25η Μαρτίου/Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αφετηρία γεγονότων που αγγίζουν την εθνική και θρησκευτική συνείδηση.

Συγκινητική στιγμή την ώρα που τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πεδινού εισήλθαν στον Ιερό Ιερό με την γαλανόλευκη και σκόρπισαν χαρά σε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και σε όλο το εκκλησίασμα.

Οι κάτοικοι έχουν λόγο που χαίρονται για αυτό γιατί τα παιδιά είναι η ζωή και η συνέχεια του χωριού του οποίου μειώνεται ανησυχητικά.

Ο Ιερέας Πάτερ Σαββίδης Κωσταντίνος τόνισε στο κήρυγμα του τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και πόσο επίκαιρο γίνεται στις μέρες μας το χαρμόσυνο νέο που πρέπει να αντιληφθούμε στις καρδιές μας.

Στο Ηρώον της πλατείας Ελευθερίας Πεδινού ακολούθησε εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων από τον Δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς Αλέξανδρο Σεϊτανιώτη και τον πρόεδρο του χωριού Χρόνη Στεργίου οι οποίοι σε χαιρετισμό που έκαναν τόνισαν την ουσία της εθνικής γιορτής με ένα ιδιαίτερα περιεκτικό και σύντομο αφιέρωμα που άγγιξε τον κόσμο όπως και η επιλογή που έγινε από τους δασκάλους στα ποιήματα που είπαν τα παιδιά.

Ακολούθησε παρέλαση με ένα άψογο βηματισμό με μία πολύ όμορφη παρουσία των παιδιών που για αρκετή ώρα χειροκροτούσε με ενθουσιασμό ο κόσμος.

Μέσα σε κλίμα ευχών και ξεκούρασης μετά από καιρό οι κάτοικοι του χωριού Πεδινού άρχισαν να επιστρέφουν στις αγαπημένες συνήθειες και εκδηλώσεις που με Αγάπη και ενδιαφέρον στηρίζουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.