Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Κιλτίδης: Για την αλήθεια των πραγμάτων και των γεγονότων


Του Κώστα Κιλτίδη
Μετά τον εκτεταμένο δημόσιο διάλογο που προηγήθηκε για μελέτες και πως κατασκευάζονται αρδευτικά έργα, ακολούθησε η ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ του ν. Κιλκίς και η σχετική απάντηση του ΥΠΑΑΤ.

Η αλήθεια των γεγονότων λέει, ότι με τραγική χρονική καθυστέρηση από το 1993, ενέταξα ο ίδιος τρία μεγάλα έργα αρδευτικά με δέσμευση των αντίστοιχων πόρων το 2009. Επίσης, εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό, τις περισσότερες φορές οι μελέτες δεν συντάσσονται απαραίτητα από τους φορείς που εκτελούνται τα έργα, αλλά συνήθως από αυτούς που θα τα καρπωθούν όπως είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Μετά το 2010, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα έργα αυτά απεντάχθηκαν, όταν κατά σύμπτωση ανακοινώνονταν οι μεταλλευτικές ζώνες χρυσού, όπως αυτή του Δήμου Κρουσσίων. Τότε θυμίζω διαχώρισα την θέση μου και δεν συμμετείχα ούτε στην σύσκεψη στη Βουλή για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «πυροβόλησε» και μας καλούσε τότε πως θα σκοπεύσουμε. Επειδή τα τελευταία χρόνια προέκυψε η πλημμυρίδα των φωτοβολταϊκών έργων, η συζήτηση περί των αρδευτικών έργων και πάλι σταμάτησε περίεργος για μια δεκαετία.

Δηλώνω, ότι την εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων αλλά και των φωτοβολταϊκών δεν τις αποκλείω, όταν προκύπτει χρησιμότητα και όφελος των πολιτών, ιδίως των τοπικών κοινωνιών.

Μετά από προσωπικό κόπο, καθώς έχουν περάσει και 12 χρόνια, έχω στα χέρια μου αντίγραφο μελέτης του μεγαλύτερου έργου, αυτό του φράγματος του Μεταξοχωρίου.

Πριν προκύψουν και ποινικές ευθύνες για την υποτιθέμενη απώλειά της από την Νομαρχία ή Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, την κατέθεσα σήμερα προς επικαιροποίηση και αξιοποίηση.

Εκφράζω την απεριόριστη εκτίμησή μου και τις ευχαριστίες μου στα άξια στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας (Αντιπεριφέρειας) Κιλκίς, που γνωρίζω τον μόχθο τους και την υπερπροσπάθειά τους στις δεκαετίες 1990 και 2000.

Δεν υπήρξα μικρόψυχος, ούτε με ζηλοφθονία και τότε και τώρα. Καλώ τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας να πράξουν τα αυτονόητα.

Σημείωση:

α) Αναζητώ και την μελέτη του φράγματος της Κάρπης, που τόσους κόπους κατέβαλα.

β) Σας επισυνάπτω φωτογραφία με το αντίγραφό της κατατεθείσας μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.