Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Τα εσπεριδοειδή φρούτα επισκέφθηκαν τη δομή ΚΔΑΠ Kinesis


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Μπορεί ο κρύος καιρός να μας κράτησε δύο μέρες μακριά από το αγαπημένο μας ΚΔΑΠ, όμως η επάνοδός μας ήταν δυναμική.

Ξεκινήσαμε με ρυθμική γυμναστική! Η κάθε μικρή μας αθλήτρια πήρε το στεφάνι της και με την καθοδήγηση της κ. Ματίνας ξεκίνησε η προπόνηση.

Οι πολεμικές τέχνες δεν απουσίασαν από το πρόγραμμά μας! Άλλη μία φορά το τμήμα καράτε πιστό στο ραντεβού του έκανε προθέρμανση και προχώρησε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης, επίθεσης και άμυνας.

Θέμα συζήτησής μας στο μάθημα του ‘Φτιάξ’ το μόνος’ τα εσπεριδοειδή. Αναφέραμε ποια φρούτα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και στη συνέχεια φτιάξαμε ένα πορτοκάλι. Κόψαμε χαρτόνι σε αυτό το σχήμα, το τυλίξαμε με πορτοκαλί μαλλί, με καφέ το κοτσάνι και προσθέσανε φύλλα από τσόχα. Αυτή η υπέροχη κατασκευή ολοκληρώθηκε κολλώντας στην πίσω πλευρά μαγνήτη. Έτσι, ένα όμορφο μαγνητάκι-πορτοκάλι είναι έτοιμο να διακοσμήσει το ψυγείο μας.

Τα εσπεριδοειδή είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ώρα της κηπουρικής και συγκεκριμένα το λεμόνι. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο κι ενημερωθήκαμε για την καλλιέργεια και φροντίδα της λεμονιάς και στη συνέχεια συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας στο οποίο αναφέραμε τι μας δίνει το λεμόνι και που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Το μάθημα ζωγραφικής είχε σαν θέμα την οπτική γωνία. Αντικείμενά μας μισό λεμόνι, ένα ποτήρι κι ένας τρίφτης. Τα τοποθετήσαμε στο κέντρο του τραπεζιού και στη συνέχεια το κάθε παιδί απεικόνισε το "τοπίο" από τη δική του οπτική πλευρά. Με μεγάλη προσήλωση στο έργο τους οι ζωγράφοι μας εργάστηκαν και τα αποτελέσματα που προέκυψαν ήταν μοναδικά.

Η παλέτα των μαθημάτων ολοκληρώθηκε με το μάθημα του Master Chef! Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει τα πιο μυρωδάτα κουλουράκια λεμονιού. Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης! Φτιάξαμε το μείγμα μας και πλάσαμε μοσχομυριστά κουλουράκια, τα ψήσαμε και όλη η δομή μας μύρισε λεμόνι. Καλή μας όρεξη.

To KΔΑΠ Kinesis σας εύχεται ένα χαρούμενο και δημιουργικό σαββατοκύριακο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.