Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον Άγιο Πέτρο του Δήμου Παιονίας


Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον οικισμό Άγιο Πέτρο του Δήμου Παιονίας, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΚΑΝΤΙΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ» Μιχαήλ Γιαλιτάκη.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους και υλοποιούμε παρεμβάσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τις συστηματικές προσπάθειες και την καθοριστική συμβολή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης βουλευτή ν. Κιλκίς, κ. Γιώργου Γεωργαντά με την οποία “ξεμπλόκαρε” η υλοποίηση του έργου- με την εξασφάλιση της περιβαλλοντικής αδειοδότησής του- η οποία είχε “βαλτώσει” στους “διαδρόμους” της γραφειοκρατίας.

Την 1η Απριλίου 2020, η ΠΕ Κιλκίς έλαβε την έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στη συνέχεια προχώρησαν απρόσκοπτα όλες οι διαδικασίες για την έναρξη δημοπράτησης του έργου.

Τα “χαρακτηριστικά” του έργου

Η σύμβαση αφορά το υποέργο 18: «Αποκατάσταση καταστροφών Τ.Δ. Αγ. Πέτρου», που ανήκει στο έργο : «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεομηνία της 15ης έως 17ης Νοεμβρίου 2017 στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς» προϋπολογισμού 600.000,00 με ΦΠΑ το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .

Η υλοποίηση του έργου θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα του οικισμού του Αγίου Πέτρου του Δήμου Παιονίας όπου μετά από ραγδαίες βροχοπτώσεις μεγάλοι όγκοι υδάτων και φερτά υλικά (λάσπες) δημιουργούσαν ως σήμερα προβλήματα στον οικισμό.

Αυτό, συνέβαινε καθώς ο υφιστάμενος αγωγός ομβρίων δεν επαρκούσε για να παροχετεύσει την πλημμυρική παροχή, με αποτέλεσμα τα ύδατα να υπερχειλίζουν από τα πρανή του ρέματος, καταστρέφοντας τις γειτονικές καλλιέργειες και στη συνέχεια να εισέρχονται εντός του οικισμού προκαλώντας υλικές ζημίες.

Για την αποφυγή των προαναφερομένων λοιπόν πλημμυρικών φαινομένων στη θέση όπου τα όμβρια εισέρχονται στον υφιστάμενο αγωγό ομβρίων θα εκτελεστούν τα κάτωθι έργα:

Κατασκευή νέου μεγαλύτερης διατομής δίδυμου αγωγού ομβρίων υδάτων δομημένου τοιχώματος πολυπροπυλενίου (PP).

Σύνδεση του υφιστάμενου αγωγού ομβρίων με υφιστάμενο πλακοσκεπή οχετό.

Καθαίρεση του υφιστάμενου τεχνικού εισόδου και κατασκευή νέου.

Κατασκευή λεκάνης συγκράτησης φερτών από συρματοκιβώτια.

Το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη του Τμήματος Έργων Δομών

Περιβάλλοντος, της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.