Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: Με κύριο στόχο την ευημερία του Δήμου Παιονίας


Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας
Ξεπεράσαμε τα 3500 μέλη στην σελίδα μας στο Facebook.
Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για αυτό.

Κάναμε δράσεις και κινητοποιήσεις για καυτά θέματα που αφορούν τον δήμο μας. Όπως συλλαλητήρια με πολύ ισχυρή την παρουσία των ΠΟΛΙΤΩΝ του δήμου για το καμπ την Νέας Καβάλας, όπως την κατάθεση πρότασης ακύρωσης (προσφυγή) στο ΣτΕ για την λειτουργία των παράπλευρων διοδίων στο Πολύκαστρο.

Στηρίξαμε κινητοποιήσεις άλλων φορέων, όπως για τα σχολεία και το νοσοκομείο της Γουμένισσας.

Σε 2 χρόνια έχουμε εκλογές και γίνονται ήδη ζυμώσεις για την δημιουργία συνδυασμών.

Εμείς θα δώσουμε ιδέες για ζυμώσεις για το καλό του δήμου μας. Για το καλό των παιδιών μας. Για τις προσεχείς εκλογές δεν βιαζόμαστε να κάνουμε καμία κίνηση. Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνονται κινήσεις για το καλό όλων μας. Και αν γίνουν δεν έχουμε κανέναν λόγο να σκεφτόμαστε το τι θα γίνει στις προσεχείς εκλογές. Αν όμως τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα δυο πρώτα χρόνια της τωρινής διοίκησης, τότε αλλάζουν τα πράγματα και οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας ως ενεργοί πολίτες.

Παρακάτω υπογραμμίζουμε κάποια θέματα που πρέπει να υλοποιηθούν και που η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ προάγει για την ευημερία του δήμου Παιονίας.

Εμείς ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του καμπ της Νέας Καβάλας και αγωνιζόμαστε για αυτό (για πολλούς λόγους, όπως ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από τα σύνορα, όπως ότι είναι περίπου το 30% των κατοίκων της κωμόπολης του Πολυκάστρου κ.α), άλλοι κοιτούν τι μπίζνες μπορούν να γίνουν εξαιτίας της παρουσίας του καμπ, και τι κονδύλια μπορεί να αποκομίσει ο Δήμος από την κεντρική και όχι μόνο εξουσία. Για όλο το χρυσάφι της γης, δεν θα θέλαμε κανένα κοριτσάκι να ζήσει αυτό που έζησε πριν από λίγες μέρες μια συντοπίτισσα μας.

Εμείς ζητάμε να μην λειτουργήσουν τα πλευρικά διόδια του Πολυκάστρου ή την απαλλαγή από το αντίτιμο της διέλευση από αυτά, όλων των δημοτών της Παιονίας και αγωνιζόμαστε για αυτό με χρήματα που βγήκαν από τις δικές μας τσέπες για να καταθέσουμε το αίτημα ακύρωσης στο ΣτΕ. Άλλοι σκέφτονται σε ποιους θα υποσχεθούν ότι θα βολέψουν σε θέσεις εργασίας σε αυτά. Βλέπετε κυριαρχεί και στα δυο παραπάνω θέματα η λογική του αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, κάτσε και απόλαυσε τον. Εμείς δεν είμαστε λάτρεις αυτής την λογικής. ΟΧΙ δεν θα μας βιάσουν, ούτε θα το απολαύσουμε.

Εμείς ζητάμε αν γίνονται έργα οδοποιίας για την αντικατάσταση οδοστρώματος που είναι χάλια, να γίνεται σε όλο το μήκος του δρόμου που έχει πρόβλημα, και για όλους τους πολίτες. Άλλοι αντικαθιστούν 200 μέτρα μέχρι να αποκατασταθεί ο δρόμος έως το σπίτι αντιδημάρχου.

Εμείς ζητάμε να οριστούν χώροι εναπόθεσης αδρανών υλικών όπου θα μπορούν οι πολίτες να εναποθέτουν εκεί τα υλικά τους με το ανάλογο αντίτιμο. Και να γίνει μελέτη για την τοποθέτηση και λειτουργία σπαστήρα που θα κάνει όλα αυτά τα υλικά σύντριμμα. Το οποίο πάλι θα μπορεί να διαθέτει ο Δήμος είτε για τα έργα του, είτε στην αγορά για να έχει κέρδος. 

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως θα είναι τα καθαρά ποτάμια μας, τα καθαρά ρέματα μας και τα καθαρά βουνά μας. Και από εκεί θα υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων, γιατί δεν θα χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να δαπανούνται χρήματα για τον καθαρισμό των παραπάνω. Άλλοι παρά την παρότρυνση μας δεν έχουν ορίσει ακόμη τέτοιους χώρους με αποτέλεσμα να οδηγούν τους πολίτες στην παρανομία και την ρίψη όλων αυτών των υλικών όπου βρουν (π.χ. πίσω από το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου).

Εμείς ζητάμε να κοιτάξουμε το θέμα της εκμετάλλευσης ακόμη και των απορριμμάτων (ΧΥΤΑ=φυσικό αέριο=παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος) αλλά ακόμη και των αποβλήτων των ζωικών μονάδων της περιοχής. Άλλοι βρίσκουν πιο εύκολο να έχει έσοδα ο Δήμος από τα τέλη που εισπράττει από τους δημότες του.

Εμείς ζητάμε τον καθαρισμό της κοίτης του Αξιού ποταμού και την κατασκευή έργων με τα οποία θα διασφαλισθεί ότι δεν θα πλημμυρίσει ο ποταμός. Και στην συνέχεια με την εφαρμογή πολιτικών να πραγματοποιηθεί ή ένωση της Αξιούπολης με το Πολύκαστρο. Μια ένωση που θα επιφέρει την ποιοτική, οικονομική και τουριστική απογείωση της περιοχής. Άλλοι ενδιαφέρονται πως θα ενωθεί το καμπ της Νέας Καβάλας με το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη.

Εμείς ζητάμε την κατασκευή και λειτουργία χώρου υπόθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων. Με τα κονδύλια που ήδη λαμβάνει ο Δήμος, με κονδύλια που θα διασφαλιστούν με κινήσεις και πιέσεις εκεί που πρέπει. Με την βοήθεια και την συνδρομή εθελοντών και φιλοζωικών οργανώσεων. Τσιπάρισμα υποχρεωτικό και έλεγχοι από άτομα του δήμου για το τσιπ σε τυχόν αδέσποτα που θα βρεθούν με τσουχτερά πρόστιμα. Άλλοι νομίζουν πως διαθέτοντας ελάχιστα κονδύλια μόνο για στειρώσεις και μετά την απελευθέρωση όλων αυτών των ζώων στα χωριά του δήμου πως θα λύσουν το πρόβλημα. Το μόνο που επιφέρει αυτή η πολιτική τους είναι περιττώματα και σκουπίδια σε κοινόχρηστους χώρους και πιθανά δαγκώματα από ζώα που έχουν κακοποιηθεί ή έχουν αγριέψει.

Εμείς ζητάμε την δημιουργία μηχανισμού είσπραξης από την πλευρά του δήμου των αντίτιμων των βεβαιωμένων παραβάσεων, που έχουν επιβληθεί στα όρια του δήμου σε αλλοδαπούς οδηγούς. Με αυτόν τον τρόπο και ο Δήμος θα καρπωθεί περίπου 1.000.000 € ανά έτος, και όλοι αυτοί θα γίνουν πιο συνετοί οδηγοί και θα έχουμε όλοι μας πιο ασφαλής μετακινήσεις. Τα λεφτά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έργα, ή στην μείωση των τελών που πληρώνουμε υπέρ του δήμου. Άλλοι απλά δεν έχουν κάνει τίποτα, χρόνια τώρα με αποτέλεσμα να χάνονται όλα αυτά τα έσοδα από τα ταμεία του δήμου.

Αυτά ζητάμε εμείς για αρχή, έπεται συνέχεια.

Επειδή δεν είμαστε αυτοί που μόνο ζητάμε, αλλά κάνουμε και προτάσεις, θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι έχουμε κάνει προτάσεις για πολλά θέματα στον δήμαρχο, και ενώ υποσχέθηκε ότι θα πράξει τα ανάλογα, δεν έχει κάνει τίποτα.
Αυτός ήταν ο λόγος που ως κίνηση έχουμε άρει την εμπιστοσύνη μας στον δήμαρχο Παιονίας.

Δεν κρατάμε τις προτάσεις μας για προεκλογικό μπαλαντέρ, τις κοινοποιούμε σε όλους σας με σκοπό να πραγματοποιηθούν.

Και επειδή πολλά ακούγονται.

Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν είναι αυτοσκοπός μας οι εκλογές.

Οι πολιτικές και τα έργα σας θα καθορίσουν την πορεία μας, προς αυτές.

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.

Ή θα είστε ικανοί να τα υλοποιήσετε, ή θα βρούμε τους ικανούς, ή θα βρούμε τον τρόπο να τα υλοποιήσουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.