Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Όλοι μαζί παρόντες στα μικρά και τα μεγάλα


Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δύσκολη η περίοδος της πανδημίας για όλη την χώρα. Ακόμα δυσκολότερη για μια μικρή επαρχιακή πόλη όπως το Κιλκίς. Άδειοι δρόμοι, άδεια εμπορικά καταστήματα, άδεια μαγαζιά της εστίασης. Φυσικά αυτό είναι που δυστυχώς παρατηρείται στην πλειοψηφία των "μικρομεσαίων" πόλεων της Περιφέρειας.

Το ισχυρό κύμα της πανδημίας που οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε πληθώρα περιοριστικών μέτρων οδήγησε αρκετές επιχειρήσεις στο όριο της κατάρρευσης. Το κύμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά έδωσε σε πολλές το τελειωτικό χτύπημα. 

Αυτό μας αξίζει όμως;
Μία Περιφέρεια υποβαθμισμένη;

Χρειάζονται κίνητρα σε νέες επιχειρήσεις, στου νέους ανθρώπους που θέλουν τα δημιουργήσουν. Να δοθεί περισσότερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες αλλά και στην πράσινη ανάπτυξη που βάζουν και το φυσικό περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα με παράλληλη αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής. Φυσικά πλεονεκτήματα που με την σωστή διαχείριση θα μπορέσουν να γίνουν ισχυρός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Δίνοντας δυναμικά το παρών σε κάθε βαθμίδα η νέα γενιά στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ανανέωσης και προοπτικής. Για λύσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον πολίτη, την παραγωγική γενιά. Μόνο έτσι θα δοθεί ξανά αέρας ανάπτυξης και εξωστρέφειας στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.