Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Αγιασμός των υδάτων λίμνη Δοϊράνη Κιλκίς


Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Παρουσία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων στην όμορφη λίμνη Δοϊράνη του νομού Κιλκίς.
Σύμμαχος ένας λαμπερός ήλιος να ξεκουράζει τον κόσμο που συμμετείχε με προσοχή και σεβασμό στα μέτρα της πολιτείας και στο μεγάλο γεγονός των Θεοφανείων.

Συγκινητική η στιγμή που βούτηξαν στην παγωμένη λίμνη νεαρά άτομα σκορπίζοντας μηνύματα αισιοδοξίας και υψώνοντας τον Σταυρό ψηλά και με εκείνα τα χαμόγελα που εκφράζουν την Ελληνική ψυχή και την κάνουν δύναμη και αισιοδοξία.

Λευκά περιστέρια γέμισαν τον γαλανό ουρανό με τον κόσμο να παρακολουθεί με ενδιαφέρον και να ξεκουράζεται από τα πολλά απρόοπτα και χωρίς τελειωμό δυσάρεστα γεγονότα.

Γύρω από την λίμνη που χάριζε απλόχερα της ομορφιάς της,τα στολίδια του νομού Κιλκίς τα πανέμορφα χωριά να συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό που ήρθε ο καιρός να ανακαλύψουμε.

Με την ελπίδα πάντα και το προνόμιο της Ελευθερίας που κουβαλάει η Ελληνική ψυχή με τους ήρωες στα γύρω νεκροταφεία που η μνήμη τους ακόμα καίει και δεν τους ξεχνάμε, γέρνει δειλά άλλη μια μέρα που ο Θεός την ευλόγησε.

Κρατάμε αυτό που μας ενώνει.

Τα περιστέρια δεν πέταξαν τυχαία άλλη μια χρονιά την ώρα του αγιασμού.

Σύμβολα Ειρήνης και Πολιτισμού για να ταξιδέψουμε άλλη μια χρονιά με Αγάπη και αισιοδοξία στις καρδιές μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.