Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 6/1/2022, 9:01μ.μ


Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης και σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (5 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν 3 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων, 2 ναρκωτικά δισκία και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Επιπλέον, σε βάρος του ανωτέρω ημεδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κοζάνης, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εκτέλεση εντάλματος βίαιης προσαγωγής

Συνελήφθη χθες (5 Ιανουαρίου 2022) το απόγευμα, σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Σερρών, για κλοπή. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (5 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθη χθες (5 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος σε κατάστημα, διαπιστώθηκε να μετατρέπει με τη χρήση κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή, συνολικά 15 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παρεμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τον αστυνομικό έλεγχο για την εξακρίβωση της διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής με τα παρελκόμενα του και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της ημεδαπής ιδιοκτήτριας του καταστήματος.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών και τριών ημεδαπών γυναικών, καθώς όπως πρόεκυψε από την έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2021, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ημεδαπή γυναίκα και με το πρόσχημα της δήθεν τραπεζικής συναλλαγής μαζί της, κατάφεραν να της αποσπάσουν τους προσωπικούς τραπεζικούς της κωδικούς και στη συνέχεια να αφαιρέσουν σταδιακά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ από τραπεζικό της λογαριασμό.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα τον Νοέμβριο του 2021 στην Κατερίνη αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης το πορτοφόλι ενός ηλικιωμένου ημεδαπού, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και ενός αλλοδαπού άνδρα, οι οποίοι ως συνεργοί του ανωτέρω, τον ανέμεναν σε όχημα με το οποίο στη συνέχεια διέφυγαν.

Ετήσιος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το έτος 2021, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού έτους.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 318 τροχαία ατυχήματα το έτος 2021, έναντι 290 κατά το έτος 2020. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

33 θανατηφόρα ατυχήματα, έναντι 55 το 2020.

20 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 18 το 2020.

265 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 217 το 2020.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 428 παθόντες έναντι 365 το έτος 2020. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

35 νεκροί, έναντι 62 το 2020.

20 βαριά τραυματίες, έναντι 22 το 2020.

373 ελαφρά τραυματίες, έναντι 281 το 2020.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτητα

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η απόσπαση προσοχής του οδηγού

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους

Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Η παραβίαση της προτεραιότητας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το έτος 2021, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 114.299 παραβάσεις ως ακολούθως:

55.562 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,

45.470 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,

3.460 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

2.429 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.,

2.157 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

1.752 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

968 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

962 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα,

601 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς,

447 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

181 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος,

181 παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας,

88 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και

41 παραβάσεις για διαφημιστικές πινακίδες.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος

Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά

Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας

Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας

Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος

Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη

Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα

Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ

Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 71.107 έλεγχοι, από τους οποίους οι32.867 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 686 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 15πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

594 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 593 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

229 στην Αττική,
82 στη Θεσσαλονίκη,
39 στην Κεντρική Μακεδονία,
38 στα Ιόνια Νησιά,
31 στη Στερεά Ελλάδα,
29 στην Πελοπόννησο,
27 στο Βόρειο Αιγαίο,
27 στην Ήπειρο,
21 στη Δυτική Ελλάδα,
18 στην Κρήτη,
16 στη Δυτική Μακεδονία,
15 στη Θεσσαλία,
13 στο Νότιο Αιγαίο και
9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 85.360 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 81.920 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.440 των 150 ευρώ.

83 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 6 παραβάσεις στους πελάτες,

1 παράβαση των 600 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενουςκαι 2 παραβάσεις των 300 ευρώ στους εργαζόμενους.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 15.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30 ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στον ιδιοκτήτη και τον πελάτη,

15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και 6 παραβάσεις στους πελάτες για μη τήρηση αποστάσεων,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

1500 ευρώ πρόστιμο σε θρησκευτικό λειτουργό, για μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε χώρους λατρείας,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε πελάτη καταστήματος, για μη επίδειξη του προβλεπόμενου πιστοποιητικού

Στην Κρήτη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις σε ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτη.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 28.771 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.869 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 555ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.