Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 11/1/2022, 7:51 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή όπλων και αρχαίων νομισμάτων

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη σε περιοχή της Χαλκιδικής δύο ημεδαπών ανδρών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών και περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, αρχικά εντοπίστηκε χθες (10 Ιανουαρίου 2022) το πρωί ο ένας από τους προαναφερόμενους άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

2 πιστόλια και 3 γεμιστήρες πιστολιών,

3 κυνηγετικά όπλα, που ανήκουν στον δεύτερο άνδρα,

2 αεροβόλα όπλα αναισθησίας και 1 περίστροφο κρότου,

1 αυτοσχέδιος μεταλλικός σιγαστήρας για προσαρμογή σε κάνη καραμπίνας,

4 διόπτρες σκόπευσης – νυχτερινής οράσεως και 1 σκοπευτικό laser,

1.067 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και

16 συσκευασίες ενέσιμου αναισθητικού και 5 βέλη αναισθησίας για κτηνιατρική χρήση.

Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

660 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης και 200 γραμμάρια άκαπνης πυρίτιδας,
27 κοινοί πυροκροτητές, 24 πυροδοτημένοι κάλυκες και πυραγωγό σχοινί συνολικού μήκους 93,6 μέτρων,

Εντοπίστηκαν και 192 αρχαία νομίσματα, 1 πήλινο αγγείο και 1 μεταλλικό αντικείμενο, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με εκτίμηση υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής,

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι, εντοπίστηκε ο δεύτερος ημεδαπός και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
8 κυνηγετικά όπλα, 4 από τα οποία κατείχε νόμιμα, χωρίς όμως να τηρούνται οι όροι της ασφαλούς φύλαξής τους,

1 πιστόλι κρότου,

174 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και

156 αρχαία νομίσματα και 29 αντικείμενα (δαχτυλίδια, βραχιόλια κ.α.), που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με εκτίμηση υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Συνελήφθη 48χρονος δυνάμει εντάλματος για ηθική αυτουργία σε δύο ανθρωποκτονίες και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορίες της Interpol Κύπρου, εντόπισαν και συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (10-01-2022) 48χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για ηθική αυτουργία σε δύο (2) ανθρωποκτονίες και παραβάσεις Νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύλληψη διωκόμενου για απάτες

Ο συλληφθείς προσέγγιζε άτομα με τα οποία αφού σύναπτε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους, αποσπούσε χρηματικά ποσά με διάφορους τρόπους δράσης

Στη σύλληψη 70χρονου ημεδαπού - διωκόμενου στην περιοχή της Καλαμαριάς, προχώρησαν μεσημβρινές ώρες χθες (10-01-2022), έπειτα από μεθοδική έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τετελεσμένων και σε απόπειρα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το 2004 έως το 2014.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, εργαζόμενος ως δημοτικός υπάλληλος και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, έταζε την πρόσληψή τους σε υποτιθέμενη προκήρυξη του Δήμου στον οποίο εργαζόταν, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, ζητώντας τους επιπλέον δικαιολογητικά και πιστοποιητικά.

Επίσης, παρουσιάζονταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια μετά την παραλαβή των χρημάτων.

Τέλος, πείθοντας τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπούσε τα χρήματα του δανείου.

Από την παράνομη δραστηριότητά του, αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, από 13 παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ταυτοποιήσεις ατόμων στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για υπόθεση αρπαγής και εκβίασης 33χρονου αλλοδαπού

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για υπόθεση αρπαγής και εκβίασης 33χρονου αλλοδαπού, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε (5) ακόμη εμπλεκομένων ατόμων.

Ειδικότερα, κατά τη συνέχιση διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης διακριβώθηκε η συναυτουργική δράση τεσσάρων (4) ημεδαπών ηλικίας 31, 41, 40 και 28 ετών και ενός (1) 24χρονου αλλοδαπού για τα κατά περίπτωση κακουργήματα της διευκόλυνσης μεταφοράς υπηκόου τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας, αρπαγής κατά συναυτουργία και εκβίασης κατά συναυτουργία κατά συρροή τελεσθείσα και σε απόπειρα.

Το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Εκτέλεση Ενταλμάτων Σύλληψης

Συνελήφθη χθες (10 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Σερρών, για τα αδικήματα της ληστείας και της κλοπής. Επίσης σε βάρος της εκκρεμούσε Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η έκτιση της ποινής φυλάκισης 40 μηνών, που της είχε επιβληθεί με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για το αδίκημα της κλοπής.

Συνελήφθη χθες (10 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Σερρών, για φοροδιαφυγή. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε και μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων του 2022 σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 32.950 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν6.682 παραβάσεις, από τις οποίες:

2.628 για υπερβολική ταχύτητα,
149 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
95 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
95 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
38 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
37 για αντικανονικό προσπέρασμα,
34 για αντικανονικούς ελιγμούς,
32 για μη χρήση κράνους,
26 για φθαρμένα ελαστικά,
24 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας,
23 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
12 για παραβίαση προτεραιότητας,
10 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
2 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και
3.477 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Aποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.214 έλεγχοι, από τους οποίους οι36.072 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 499 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 10πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

425 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300ευρώ, ως ακολούθως:

115 στην Αττική,
71 στη Θεσσαλονίκη,
32 στην Ήπειρο,
29 στα Ιόνια Νησιά,
28 στη Δυτική Ελλάδα,
26 στη Στερεά Ελλάδα,
25 στο Βόρειο Αιγαίο,
22 στην Κεντρική Μακεδονία,
19 στην Κρήτη,
18 στη Θεσσαλία,
17 στην Πελοπόννησο,
13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
5 στη Δυτική Μακεδονία και
5 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 87.508 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 84.065 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.443 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.504 ομοειδείς παραβάσεις.

70 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου για παράβαση του άρ. 285 Π.Κ και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη με πλαστό πιστοποιητικό νόσησης. 

- Σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη για παράβαση του άρ. 285 Π.Κ,

- 5 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπαλλήλους καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας καθώς και για εξυπηρέτηση 5 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 1 παράβαση στους πελάτες,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο παντοπωλείου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη ύπαρξη αντισηπτικού στο εσωτερικό του καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

6 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση σε εμφανές σημείο πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.225 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.900 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.